Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

VAR úřadoval hned na startu OH, Argentincům neuznal gól. Francie jasně vyhrála

Aktualizováno
Maroko nakonec slaví hodně překvapivou výhru.
Maroko nakonec slaví hodně překvapivou výhru.Profimedia
Fotbalisté Argentiny nakonec na úvod olympijského turnaje podlehli Maroku 1:2. Vyrovnávací gól v nastavení jim videorozhodčí po dvouhodinovém přerušení neuznal. Zápas se dohrával bez diváků, protože poté, co Cristian Medina (22) vstřelil v čase 90.+16. minutě branku na 2:2, přilétly z hlediště na plochu dělbuchy. Španělsko porazilo Uzbekistán 2:1. Turnaj začal už dva dny před pátečním slavnostním zahájením her v Paříži a večer v něm domácí Francie porazila tým USA 3:0.

Argentina – Maroko 1:2

Argentinci v úvodním utkání skupiny B po dvou brankách Rahimího prohrávali, ve druhém poločase snížil střídající Giuliano Simeone, syn trenéra Atlética Madrid Diega Simeoneho. V čase 90.+16 pak skóroval Medina.

Televizní kamery poté zachytily některé argentinské hráče, kteří sebou trhli, když mezi ně přiletěla světlice. Po hřišti byly rozházené lahve a kelímky. Asi hodinu po incidentu pořadatelé na místě oznámili, že zápas ještě oficiálně neskončil a VAR zjišťuje, zda branka platí. Nerozhodný výsledek 2:2 se přitom už mezitím rozletěl do světa.

Utkání mělo netradiční dohru.
Utkání mělo netradiční dohru.Livesport

Světelný ukazatel informoval fanoušky, že zápas byl přerušen, a diváci museli opustit stadion. Hráči se nakonec po dlouhé prodlevě vrátili na hřiště a začali se rozcvičovat, aby mohlo být utkání ukončeno. Skončilo s více než dvouhodinovým zpožděním, argentinský gól kvůli těsnému ofsajdu neplatil a Maroko zvítězilo 2:1.

Uzbekistán – Španělsko 1:2

V Parku princů v Paříži se nastavovalo deset minut, skóre se však už nezměnilo. Uzbekistán kladl favoritovi velký odpor, poločas skončil nerozhodně 1:1. Španěl Gómez po přestávce neproměnil pokutový kop, tři minuty poté však přece jen zajistil svému týmu očekávanou výhru.

Egypt – Dominikánská republika 0:0

Egypt v druhém utkání skupiny remizoval bez branek s Dominikánskou republikou, v jejíž nominaci na zápas se nedostalo na Thomase Jungbauera. Osmnáctiletý obránce patří Českým Budějovicím a je jediným zástupcem z českých klubů na olympijském turnaji. V Dynamu zatím nastupoval za béčko nebo dorost, v první lize nemá žádný start.

Francie – USA 3:0

Domácí Francie vstoupila do turnaje vítězstvím 3:0 nad USA. Gól a asistenci si připsal kapitán týmu Alexandre Lacazette, zkušený třiatřicetiletý útočník Lyonu. Trenér Thierry Henry má k dispozici i letní posilu Bayernu Mnichov Michaela Oliseho, který se rovněž jednou trefou zapsal do listiny střelců.

Kompletní výsledky turnaje