Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Henry už není trenérem francouzské jednadvacítky, ve funkci vydržel pouhý rok

Thierry Henry skončil ve funkci z osobních důvodů.
Thierry Henry skončil ve funkci z osobních důvodů.AFP
Na lavičce francouzské reprezentace do 21 let po pouhém roce končí Thierry Henry (47). Někdejší skvělý útočník, jenž měl smlouvu do roku 2025, tak učinil z osobních důvodů. Národní tým dovedl ke stříbrným medailím na nedávných olympijských hrách v Paříži, kde Francie v prodloužení nestačila na úřadující evropské šampiony ze Španělska.

"Rád bych poděkoval Francouzskému fotbalovému svazu a prezidentovi Philippu Diallovi za to, že mi dali tuto neuvěřitelnou příležitost," uvedl Henry. "Zisk stříbrné medaile pro Francii na olympijských hrách zůstane jedním z nezapomenutelných okamžiků mého života. Jsem neuvěřitelně vděčný federaci, hráčům a fanouškům za to, že mi umožnili tento kouzelný zážitek," dodal.

Henry s jednadvacítkou úspěšně zahájil kvalifikaci o postup na Euro 2025, Les Bleus mají po čtyřech duelech devět bodů. Celkem vedl francouzské mládežníky do 12 soutěžních utkání s kladnou bilancí (9-0-3). Národní tým pod Henryho vedením navzdory absenci hvězd mezi povolenými staršími hráči vybojoval na domácích hrách první fotbalovou medaili od triumfu v Los Angeles 1984.

Bývalý hráč Monaka, Juventusu, Barcelony a Arsenalu, jehož je legendou, v minulosti vedl jako hlavní trenér Monako a Montreal v MLS. Působil také jako asistent u belgické reprezentace.