Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Henry chce, abychom divákům předvedli show, prozradil Lacazette. Jasnou ambicí je zisk medaile

Lacazette je jedním ze tří hráčů nad 23 let ve výběru trenéra Henryho.
Lacazette je jedním ze tří hráčů nad 23 let ve výběru trenéra Henryho.Profimedia
Alexandre Lacazette (33) je hrdý na to, že mu trenér Thierry Henry (46), jeho idol z dětství, svěřil odpovědnost vést do boje francouzský olympijský tým. Zkušený kanonýr doufá, že domácí prostředí a fanoušci podpoří medailové ambice Les Bleus.

Lacazette, který hrál za reprezentační výběr Francie naposledy v roce 2017, v rozhovoru pro FIFA zveřejněném v sobotu uvedl, že olympijský tým, jehož cílem je získat druhou zlatou medaili ve fotbale, se stal soudržnou skupinou. Zkušený útočník je jedním ze tří vybraných hráčů, kteří mohou přesahovat věkový limit 23 let pro olympijské hry.

"Všichni máme stejné ambice, jít až do konce a získat medaili. Skutečnost, že se jedná o domácí zápasy, nás bude velmi motivovat," zdůraznil Lacazette, který v součastnosti obléká dres Lyonu.

Bývalý kanonýr Arsenalu dále prozradil, že manažer Thierry Henry chce, aby tým předváděl útočný styl fotbalu založený na držení míče. "Po taktické stránce rozhodně smýšlí dopředu. Chce především, abychom si to užívali a předvedli divákům show," pokračoval Lacazette.

Země galského kohouta je jako pořadatelský národ ve skupině A spolu s USA, GuinejíNovým Zélandem. Svěřenci lodivoda Henryho zahájí šampionát ve středu, dva dny před slavnostním zahájením, na stadionu v Marseille proti Spojeným státům.