Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Argentina si výhrou nad Irákem zachovala naděje na postup, v Paříži slavili také Španělé

Lucas Beltran bojuje o míč s iráckým obráncem Husseinem Amerem.
Lucas Beltran bojuje o míč s iráckým obráncem Husseinem Amerem.AFP
Po překvapivé úvodní porážce v chaotickém zápase s Marokem zvítězili fotbalisté Argentiny na olympijském turnaji nad Irákem 3:1 a poprvé ve skupině B bodovali. Španělé zdolali Dominikánskou republiku stejným výsledkem a po druhé výhře si zajistili postup ze skupiny C do čtvrtfinále.

Argentina – Irák 3:1

Argentincům v úvodním duelu videorozhodčí po dvouhodinovém přerušení hry neuznal vyrovnávací gól z 16. minuty nastavení a svěřenci Javiera Mascherana prohráli 1:2. Proti Iráku už roli favorita potvrdili. Po vyrovnaném poločase 1:1 rozhodli o jejich výhře brankami Luciano Gondou a Ezequiel Fernández.

Dominikánská republika – Španělsko 1:3

Také Španělé hráli s Dominikánskou republikou v polovině zápasu 1:1. V závěru prvního poločasu byl vyloučen Edison Azcona za faul na Paua Cubarsího a obhájci stříbrných medailí se v početní výhodě radovali z gólů Alexe Baeny a Miguela Gutiérreze. V prvním zápase španělský tým zdolal Uzbekistán 2:1.

Ukrajina – Maroko 2:1

Maročané na vítězství nad Argentinou nenavázali a podlehli Ukrajině, která přitom hrála od 63. minuty v deseti. Po vyloučení Saljuka vyrovnal z penalty Rahimí, který se v předchozím zápase blýskl dvěma góly. V osmé minutě nastavení ale zařídil Ukrajině první body po úvodní porážce s Irákem Krasnopir.

Tabulka olympijského turnaje