Zmrhal opouští Slovan Bratislava a míří za Guľou, na dva roky se upsal Apollonu Limassol

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zmrhal opouští Slovan Bratislava a míří za Guľou, na dva roky se upsal Apollonu Limassol

Jaromír Zmrhal působil ve Slovanu od léta 2021.
Jaromír Zmrhal působil ve Slovanu od léta 2021.TASR
Někdejší reprezentační záložník Jaromír Zmrhal (30) bude po vypršení smlouvy v bratislavském Slovanu hájit barvy Apollonu Limassol. Se sedmým celkem minulé sezony nejvyšší kyperské soutěže se dohodl na dvouleté smlouvě a potká se v něm s někdejším trenérem Plzně Adriánem Guľou.

Zmrhal působil ve Slovanu od léta 2021, kdy do týmu aktuáního slovenského mistra přestoupil z Brescie po hostování v Mladé Boleslavi. Předtím (2012 až 2019) oblékal pouze dres Slavie, jejímž je odchovancem. Se Slovanem získal tři tituly, odehrál za něj 133 zápasů a vstřelil 18 branek. Na kontě má také 23 startů za českou reprezentaci, za níž se jednou střelecky prosadil.

Generální ředitel Slovanu Ivan Kmotrík ml. v polovině května informoval, že klub s ním jedná o možné další spolupráci. Nakonec se ale český středopolař přesouvá na ostrov ve Středozemním moři. "Apollon se dohodl se Zmrhalem na podmínkách smlouvy do května 2026. V nejbližších dnech přiletí na Kypr na zdravotní prohlídku, po které podepíšeme smlouvu," uvedl klub.

Na Kypru bude Zmrhal působit pod vedením Guľy, který byl do funkce trenéra Apollonu jmenován na konci června. Naposledy působil na lavičce Dunajské Stredy, kde skončil po necelém roce a půl kvůli neuspokojivým výsledkům. Nyní si vyzkouší první angažmá mimo střední Evropu. Kromě Česka (Plzeň) a Slovenska (Trenčín, Žilina, DAC) okusil i polskou ligu, kde trénoval Wislu Krakov.

Další přestupy a spekulace