Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pět týdnů a dost. Škrtelovo angažmá v Dunajské Stredě skončilo dřív, než stihlo pořádně začít

Róbert Krupár
Škrtelovo působení na Žitném ostrově nemělo dlouhého trvání.
Škrtelovo působení na Žitném ostrově nemělo dlouhého trvání.JÚLIUS DUBRAVAY / News and Media / Profimedia
Bývalý slovenský fotbalista Martin Škrtel (39) po více než měsíci skončil ve funkci sportovního ředitele Dunajské Stredy. Klub to oznámil na svých internetových stránkách.

Škrtel rozvířil vody slovenského fotbalu v září, když posílil DAC. Jeho působení na Žitném ostově však skončilo rychleji, než mohlo pořádně začít. Dunajská Streda ho přitom v nové funkci představila teprve 19. září.

"Po vzájemné dohodě dnes ukončujeme spolupráci se sportovním ředitelem klubu Martinem Škrtelem. Bývalý reprezentační obránce odchází z našeho klubu na vlastní žádost, a to z osobních důvodů. Martinovi děkujeme za jeho práci ve prospěch našeho klubu a přejeme mu hodně úspěchů do budoucna," stojí v oficiálním prohlášení týmu, který je v Niké Lize na třetím místě s jedenáctibodovou ztrátou na první Žilinu.

O rodáka z Handlové měly zájem i další týmy, což prozradil na tiskové konferenci po nástupu do funkce v DAC. "Měl jsem nabídky ze zahraničí. Žádná z nich však nebyla tak konkrétní a faktická, jako tato. Jednou z mých podmínek bylo, že chci zůstat na Slovensku, abych se připravil na případné další angažmá," vysvětlil, proč zvolil jako působiště DAC.

Škrtel v roli hráče vedl Slovensko jako kapitán při premiérovém startu na mistrovství Evropy 2016. Národní tým na tomto turnaji postoupil do osmifinále, což v té době bylo dosavadní maximum na vrcholné akci. Bývalý stoper byl také na mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice, což je zatím jediný světový šampionát, na kterém Slováci startovali.

Reprezentační kariéru ukončil v říjnu 2019. Na kontě má 104 startů v národním dresu, a v historických tabulkách Slovenska drží páté místo.

Tabulka slovenské ligy