Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Wrexham plní hollywoodský scénář, s hvězdnými majiteli se po 15 letech vrací do 4. ligy

Dokumentární seriál "Vítejte ve Wrexhamu" zachytil vzestupy a pády týmu a jeho slavných majitelů.
Dokumentární seriál "Vítejte ve Wrexhamu" zachytil vzestupy a pády týmu a jeho slavných majitelů.AFP
Hollywoodské hvězdy Ryan Reynolds (46) a Rob McElhenney (46) plakali radostí, když sledovali, jak se Wrexham, který slavné duo koupilo v roce 2020, v sobotu poprvé po 15 letech dostal zpátky do League Two – čtvrté nejvyšší anglické fotbalové ligy.

K Reynoldsovi a McElhenneymu se v jejich lóži na stadionu Racecourse Ground připojil herecký kolega Paul Rudd, aby společně sledovali vítězství 3:1 nad Borehamem Wood, které velšskému týmu zajistilo postup do čtvrté nejvyšší soutěže anglického fotbalu.

Wrexham získal celosvětovou popularitu, když hvězda filmu "Deadpool" Reynolds a McElhenney, který se nejvíce proslavil rolí v komediálním seriálu "It's Always Sunny in Philadelphia", převzali od fanouškovského fondu kontrolu nad klubem s počáteční investicí 2 miliony liber.

Paul Rudd se připojil k hollywoodským majitelům Wrexhamu.
Paul Rudd se připojil k hollywoodským majitelům Wrexhamu.AFP

Bezprostředně po jejich příchodu do struktur třetího nejstaršího klubu světa začal jejich "panování" mapovat seriál "Welcome to Wrexham", který postupně zachytil vzestupy i pády týmu a jeho slavných majitelů.

Obrovské investice do přestupů a platů hráčů na neligové úrovni však mají nyní navzdory dramatickému začátku svou odměnu.

Boreham Wood sice před 10 tisíci domácích fanoušků zahrozil, že oslavám postupu zamezí, neboť už v první minutě otevřel skóre Lee Ndlovu.

Napětí se však podařilo zmírnit, když se o 15 minut později prosadil hlavou Elliot Lee a na tribuně došlo k prvnímu oslavnému plácnutí mezi spolumajiteli.

Anglický útočník Wrexhamu Paul Mullin slaví po vstřelení druhého gólu.
Anglický útočník Wrexhamu Paul Mullin slaví po vstřelení druhého gólu.AFP

Paul Mullin, který v mládeži působil v Evertonu i Liverpoolu ukázal, že se klubu investice do jeho angažování vyplatila. Ve druhém poločase dvěma skvělými zásahy zvýšil svůj počet branek v této sezóně na neuvěřitelnou číslovku 45 a Wrexham si jeden zápas před koncem soutěže vytvořil na čele tabulky National League nedostižný čtyřbodový náskok před Notts County.

Fanoušci Wrexhamu slaví na hřišti po fotbalovém zápase anglické národní ligy mezi Wrexhamem a Borehamem Woodem.
Fanoušci Wrexhamu slaví na hřišti po fotbalovém zápase anglické národní ligy mezi Wrexhamem a Borehamem Woodem.AFP

Wrexham se může pochlubit hrdou historií třetího nejstaršího profesionálního fotbalového klubu na světě, který v minulosti slavil mimo jiné vítězství v FA Cupu nad Arsenalem či úspěch v Poháru vítězů pohárů proti Portu.

V roce 2008 však přišly těžké časy a finanční problémy, kvůli nimž skončilo 87leté působení mezi elitou.

Trenér Wrexhamu Phil Parkinson tleská fanouškům.
Trenér Wrexhamu Phil Parkinson tleská fanouškům.AFP

Nyní se vrací za okolností, které by si nedokázal představit ani hollywoodský scénárista.

Než se v příští sezoně představí ve čtvrté lize, čekají Červené draky díky nově získaným americkým fanouškům ve Spojených státech slavná přátelská utkání s Manchesterem United a Chelsea.