Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V MOL Cupu končí první tým z nejvyšší soutěže, Karviná nestačila na třetiligovou Kroměříž

Karviná se s MOL Cupem pro tuto sezonu rozloučila.
Karviná se s MOL Cupem pro tuto sezonu rozloučila.ČTK / Petr Sznapka
Karviná ve druhém kole MOL Cupu překvapivě prohrála 0:1 na hřišti třetiligové Kroměříže a s aktuálním ročníkem domácího poháru se jako první tým z nejvyšší soutěže loučí. Jediný gól zápasu vstřelil v 53. minutě Lukáš Holík. Dalších sedm celků z Chance Ligy vstup do poháru na hřištích soupeřů z nižších soutěží zvládlo, postup slaví pražská Dukla, Liberec, Teplice, Slovácko, Bohemians 1905, Pardubice, Hradec Králové a České Budějovice.

Kroměříž – Karviná 1:0

Karviná vypadla z poháru v totožné fázi podruhé za sebou, loni nestačila na jiného soupeře ze třetí ligy Uničov. Kroměříž rozhodla krátce po změně stran po signálu z rohového kopu, pohlednou kombinaci zakončil Holík tečovanou střelou. "Je to tréninková záležitost, na zahrávání rohů se hodně soustředíme. Paráda, že to vyšlo," řekl O2 TV Sport Holík, bývalý ligový hráč Zlína, Dukly nebo právě Karviné.

"Výkon nebyl dostačující na to, abychom postoupili. Hráli jsme pomalu, nebyli jsme dost agresivní. Kroměříž jde do dalšího kola zaslouženě. Pro nás je to obrovské zklamání a ostuda, vypadnout s třetiligovým soupeřem," prohlásil karvinský kouč Martin Hyský.

Další zápasy domácího poháru

Problémy měl i Hradec Králové na hřišti Motorletu Praha. Aktuálně šestému týmu prvoligové tabulky zařídil výhru 1:0 až v nastavení hlavou stoper Tomáš Petrášek. Trojnásobný reprezentant dal první soutěžní branku po letním návratu do mateřského klubu.

Až v závěru zlomily bezgólový stav rovněž Teplice proti diviznímu Milínu. Dvakrát se prosadil Tadeáš Vachoušek a zajistil Sklářům teprve druhé soutěžní vítězství v sezoně.

Podobný průběh a stejný výsledek 3:1 pro favorita měly duely Brozany – Bohemians, Kuřim – Slovácko a Povltavská FA – Liberec. Domácí dokázali ve všech případech vyrovnat na 1:1, prvoligové celky ale po změně stran rozhodly dvěma góly. Střelecky vynikl útočník Slovácka Matyáš Kozák, jenž se trefil dvakrát.

Dukla si přesvědčivě poradila 4:0 s Ústím nad Orlicí a na pátý pokus zaznamenala premiérové venkovní vítězství v sezoně. Nováček nejvyšší soutěže rozhodl třemi góly v úvodním dějství. Trefil se i kanonýr Jakub Řezníček, jenž v sobotu proti Liberci může pokořit hranici 100 ligových branek, k níž mu chybí jediný zásah.

Zlepšenou formu potvrdily Pardubice proti divizní Aritmě Praha. Favorita uklidnil už v osmé minutě z penalty Krobot a ve druhém poločase rozhodli Dominique Simon a Vojtěch Patrák o vítězství 3:0.

Poslední tým nevyšší soutěže České Budějovice se ani proti třetiligové Příbrami nedočkal první výhry po 90 minutách v sezoně, nakonec ale postoupil po penaltovém rozstřelu. V základní hrací době skončil duel 2:2, všechny branky padly v prvním poločase. Za Dynamo skóroval dvakrát Jakob Tranziska, pokutové kopy rozhodl v páté sérii Juraj Kotula.

Příští týden nastoupí Jablonec v Domažlicích a Olomouc na hřišti Bzence. Volný los mají účastníci letošní kvalifikace evropských pohárů – obhájce triumfu Sparta, jarní finalista Plzeň, Slavia, Mladá Boleslav a Ostrava.

Výsledky MOL Cupu