Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dynamo v Mol Cupu opět využilo domácí prostředí, k postupu přes Chrudim zavelel dvougólový Suchan

Dynamo v Mol Cupu potvrdilo roli favorita.
Dynamo v Mol Cupu potvrdilo roli favorita.Profimedia
Fotbalisté Českých Budějovic potvrdili ve třetím kole MOL Cupu roli favorita a zároveň zlepšené výkony na domácí půdě, když právě před zraky vlastních fanoušků porazili Chrudim 2:0. Dynamo bylo již od prvních minut aktivnějším celkem na hřišti, což přetavil ve 12. minutě ve vítězný gól Jan Suchan (27), jenž se prosadil i v závěru druhého poločasu, čímž parádně navázal na trefu z minulého pohárového duelu. Jihočeši tak po důležité výhře v lize proti Karviné splnili povinnost i v poháru a mohou se těšit z postupu.

České Budějovice – Chrudim 2:0

Jihočeši měli stále naději zopakovat loňskou účast v semifinále MOL Cupu. Los k nim byl poměrně příznivý, když jim na Střelecký ostrov poslal druholigového soupeře. Právě forma z vlastního stadionu výrazně zlepšila dojem z dosavadního průběhu sezony Českých Budějovic, když po tragickém úvodu ročníku vyhrály tři z posledních čtyř domácích zápasů. Chrudim naopak na cizích hřištích paběrkovala, ve Fortuna národní lize tam totiž dosud nezvítězila.

A dobře nezačala ani na trávníku Dynama, které se již ve 12. minutě dostalo do vedení. Úvodní tlak domácích využil Suchan, jenž obdržel míč z levé strany hřiště od Vojtěcha Hory a nekompromisně jej poslal za záda Jáchyma Šeráka.

Autor asistence na první branku byl jedním z nejaktivnějších hráčů první půle, další dva náznaky šancí ale v gól neproměnil. Velkou příležitostí se před pauzou prezentoval ještě Quadri Adediran, hlavičkou ale mířil nad.

Suchan rozhodl o osudu utkání.
Suchan rozhodl o osudu utkání.Livesport

Nigerijský útočník se dostal do obrovské šance i krátce po změně stran a mohl si nadělit dárek v podobě gólu ke svým 23. narozeninám. V zakončení ovšem selhal a jeho pokus zneškodnil Šerák. Budějovice byly i nadále lepším týmem, který držel míč na svých kopačkách. Progresivní přihrávky směrem k brance soupeře se snažil tvořit Patrik Hellebrand, k přímému ohrožení brány hostů to však nevedlo.

Hosté v závěru utkání vytvořili na Dynamo tlak, domácí obrana ale srovnání skóre nedopustila, čemuž dopomohl skvělým zákrokem z 84. minuty i brankář Dávid Šípoš. Naopak to byl opět Suchan, který těsně před koncem tvrdou pumelicí propálil Šeráka, a pojistil tak svému týmu vítězství.

České Budějovice tedy dokázaly druholigového soka odklidit z cesty a postoupily do osmifinále. V něm na ně čeká Jablonec.