Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Opora je zpět. Messi se po třech měsících vrací do sestavy Interu Miami

Lionel Messi se po zranění vrací do sestavy Interu Miami.
Lionel Messi se po zranění vrací do sestavy Interu Miami. TASR / AP Photo / Wilfredo Lee
Lionel Messi (37) se v sobotu vrátí do akce. Fotbalistu Interu Miami více než dva měsíce trápilo zranění kotníku, návrat jihoamerické ikony potvrdil trenér Gerardo Martino.

"Je v pořádku," ujistil před pátečním tréninkem. "Ve čtvrtek trénoval, je v našich plánech na zápas. Vymyslíme mu místo v sestavě, ale je k dispozici," dodal na Messiho adresu.

Inter Miami, který vede Východní konferenci a je na čele ligy, hostí v sobotu Philadelphii Union. Messi si zranil pravý kotník během finále Copa América 14. července, kdy pomohl Argentině k vítězství nad Kolumbií.

Messiho předchozí sezony.
Messiho předchozí sezony.Livesport

Tento měsíc vynechal osm zápasů MLS a kvalifikační utkání národního týmu na mistrovství světa. "Návrat nejlepšího hráče světa do našeho týmu nás všechny velmi těší," řekl Martino.

Messi odehrál svůj poslední zápas za floridský tým 2. června. Při remíze 3:3 proti St. Louis City vstřelil jeden gól. V probíhající sezoně odehrál 12 zápasů a vstřelil stejný počet branek. Kromě toho přidal 14 asistencí. I přes absenci své největší hvězdy si Miami zajistilo postup do osmifinále play off.