Lucas Demitra bude hrát fotbal za St. Louis, kde se stal jeho táta hokejovou legendou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lucas Demitra bude hrát fotbal za St. Louis, kde se stal jeho táta hokejovou legendou

Lucas Demitra v dresu Trenčína.
Lucas Demitra v dresu Trenčína.Profimedia
Život někdy dokáže napsat zajímavé a silné příběhy. Ve středu večer obletěla svět zpráva, že Lucas Demitra (21) podepsal smlouvu se St. Louis City 2, rezervním týmem St. Louis City SC, účastníka fotbalové MLS. V tomtéž městě přitom kdysi zářil jeho otec Pavol (†36), který se stal nejen hokejovou legendou.

Lucase Demitru fotbal uchvátil už v mládí. Sportovní geny zdědil po svém tátovi, který 7. září 2011 tragicky zahynul při leteckém neštěstí.

Ve slovenské nejvyšší fotbalové lize debutoval jako sedmnáctiletý v sezoně 2020/21 za Trenčín a v tomto klubu strávil většinu své dosavadní kariéry, pouze v ročníku 2022/2023 hostoval půl roku ve Zlatých Moravcích.

Demitru juniora však začaly trápit zdravotní problémy, spekulovalo se o potížích se zády, a ze hřišť prakticky zmizel. V uplynulé sezoně odehrál za Trenčín pouze šest ligových zápasů. Do USA míří s bilancí 45 zápasů, čtyř gólů a dvou asistencí.

Útočník posílil St. Louis City 2, rezervní klub St. Louis, který hraje třetí nejvyšší americkou soutěž MLS Next Pro. Podepsal smlouvu do konce sezony 2025 a v zámoří se pokusí dát své kariéře zásadní impulz. Symbolicky se bude stěhovat do města, v němž se v roce 2003 narodil. Jeho otec zde v letech 1997 až 2003 zanechal nesmazatelnou stopu a v roce 2000 získal Lady Byng Memorial Trophy pro nejslušnějšího hráče zámořské ligy.

Lucasova kroku si všimli i funkcionáři hokejového St. Louis Blues, kteří na sociální síti X napsali: "Vítej zpět v našem městě, Lucasi. Tvůj táta to tu miloval a jsme si jisti, že ty budeš také."

Tabulka MLS Next Pro