Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ještě nejsem připraven opustit fotbal, prohlásil Messi. Kariéru zřejmě ukončí v Interu

Messi řekl, že Inter Miami bude posledním klubem, za který bude profesionálně hrát.
Messi řekl, že Inter Miami bude posledním klubem, za který bude profesionálně hrát.AFP
Argentinská fotbalová superhvězda Lionel Messi (36) prohlásil, že očekává, že Inter Miami bude klubem, ve kterém uzavře svou hráčskou kariéru. Zároveň však dodal, že v nejbližší době končit nehodlá.

Messi, který má s týmem MLS smlouvu do konce sezony 2025, hovořil pro stanici ESPN. "Ano, v budoucnu si myslím, že to bude můj poslední klub," naznačil, když byl dotázán na své působení v Interu Miami. Argentinec, který 24. června oslaví už 37. narozeniny, však zároveň dodal: "Ještě nejsem připraven opustit fotbal."

Rekordní osminásobný držitel Zlatého míče se stal legendou Barcelony, které pomohl čtyřikrát vyhrát Ligu mistrů nebo desetkrát La Ligu. V národních barvách se zapsal na Copa América 2021 i mistrovství světa 2022 a tento měsíc bude s Argentinou na Copa América ve Spojených státech.

Po působení v Katalánsku v letech 2004 až 2021 se Messi přesunul do Paris Saint-Germain. Po dvou letech pak zamířil do Interu Miami, kterému ve svých začátcích pomohl vyhrát historický Ligový pohár.

"Byl to těžký krok opustit Evropu a přijít sem," otevřeně přiznal Messi. "To, že jsem se stal mistrem světa, mi hodně pomohlo vidět věci jinak," dodal.

Messiho přítomnost zviditelnila MLS zejména ve Spojených státech. Všude, kde hraje, jsou zápasy vyprodané a jeho dres je v rámci tamní ligy zdaleka nejoblíbenější ze všech. Argentinská hvězda v současné době také zvažuje, že by za svou zemi nastoupila na mistrovství světa v roce 2026, které budou USA pořádat společně s Mexikem a Kanadou. Někde vzadu v hlavě už také přemýšlí o konci neuvěřitelné kariéry.

"Dělám to celý svůj život. Miluji hrát s míčem. Užívám si tréninky, každý den, v neposlední řadě i zápasy. Trochu se bojím, že všechno skončí," pokračoval Messi upřímně.

"Snažím si to užívat. Proto si všechno užívám mnohem víc. Jsem si vědom toho, že je toho čím dál méně, ale v klubu se mám dobře. Jaké mám štěstí, že mám po svém boku spoluhráče a přátele. Stejné pocity mám i v národním týmu. Užívám si maličkosti, o kterých vím, že mi budou chybět, kdy už nebudu hrát," uzavřel Messi.

Obhájce titulu Argentina zahájí skupinu Copa América 21. června duelem s Kanadou. Dále se utká s Chile (26. června) a Peru (30. června).