Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Změna na lavičce USA? Pochettino by měl v nejbližších dnech nahradit Varase

Mauricio Pochettino se podle všeho brzy stane trenérem USA.
Mauricio Pochettino se podle všeho brzy stane trenérem USA.@ChelseaFC
V Chelsea díru do světa neudělal, návrat do Londýna mu zhořkl. Mauricio Pochettino (52) však dlouho na volné noze nezůstane, jeho jméno je totiž spojováno s reprezentací USA. Jedna z pořadatelských zemí příštího mistrovství světa bude chtít zanechat na turnaji dobrý dojem a tamní asociace věří, že právě argentinský stratég je správnou volbou.

Fotbal za velkou louží je v posledních letech na vzestupu a důkazem není jen tamní MLS. Stále více prostoru dostává světově nejpopulárnější sport na školách a u veřejnosti se těší stále větší popularitě. Plody přináší i práce s mládeží a mnozí reprezentanti odcházejí hrát do evropských klubů.

Americká fotbalová asociace se rozhodla učinit další krok k tomu, aby fotbal v zemi ještě více pozvedla. A proto má být v nejbližších dnech jmenován hlavním trenérem reprezentace Mauricio Pochettino, který ve funkci nahradí Mikeyho Varase.

Současný kouč ještě povede tým v přátelských utkáních proti Kanadě a Novému Zélandu, poté by měl předat otěže Pochettinovi, který má oba zápasy sledovat z tribuny a získat tak první postřehy o svém novém mužstvu.

USA – Kanada (neděle 1:00)