Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Novozélanďanky na skalp Norska nenavázaly, Filipínky si připsaly premiérovou výhru na MS

Filipíny slaví historické vítězství.
Filipíny slaví historické vítězství.Profimedia
Fotbalistky Nového Zélandu pod vedením české trenérky Jitky Klimkové nenavázaly ve svém druhém utkání na mistrovství světa na úvodní překvapivé vítězství 1:0 nad Norskem a stejným výsledkem v úterý podlehly Filipínám. Asijský celek si tak při první účasti na šampionátu připsal premiérovou výhru.

Nový Zéland – Filipíny 0:1

O první filipínský gól na MS, jenž byl zároveň vítězný, se postarala hlavičkou ve 24. minutě Sarina Boldenová. Spolupořadatelky šampionátu Novozélanďanky se v hlavním městě Wellingtonu tlačily za vyrovnáním a dvě velké šance měla především Jacqui Handová. V 64. minutě ale trefila tyč a čtyři minuty poté byla odvolána její gólová hlavička kvůli předchozímu těsnému ofsajdu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Švýcarsko – Norsko 0:0

V čele tabulky skupiny A jsou se čtyřmi body Švýcarky, které po úvodní výhře 2:0 nad Filipínami hrály bez branek s Norskem. Seveřanky musely na poslední chvíli do utkání nastoupit bez hvězdné Ady Hegerbergové, jež si při rozcvičce poranila tříslo. K šanci na postup do osmifinále musejí Norky v závěrečném duelu bezpodmínečně porazit Filipíny, Švýcarkám bude v neděli s Novým Zélandem stačit i remíza.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Kolumbie – Jižní Korea 2:0

První kolo zápasů zakončil v Sydney duel skupiny H, v němž Kolumbie porazila 2:0 Koreu. Jihoameričanky rozhodly o výhře už v prvním poločase: ve 30. minutě otevřela skóre z pokutového kopu Catalina Usmeová a devět minut nato přidala pojistku Linda Caicedová. Střela osmnáctileté útočnice Realu Madrid, které byla v patnácti letech diagnostikována rakovina vaječníků, propadla korejské brankářce Jun Jong-kul mezi rukama.

Jako střídající hráčka zasáhla do utkání v korejském dresu americká rodačka Casey Phairová a 26 dnů po šestnáctých narozeninách se stala historicky nejmladší účastnicí světových šampionátů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Program MS žen 2023