Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Australanky zastavily olympijské vítězky, Japonky na závěr skupiny deklasovaly Španělky

Aktualizováno
Australanky vyhrály dominantním způsobem.
Australanky vyhrály dominantním způsobem.AFP
Úřadující olympijské vítězky Kanaďanky nepostoupily na mistrovství světa fotbalistek do osmifinále. V posledním utkání ve skupině B utrpěly v Melbourne debakl 0:4 s Austrálií, jež jde dál z prvního místa. Z druhé pozice prošla mezi nejlepších 16 týmů Nigérie po bezbrankové remíze s již vyřazeným Irskem.

Japonsko – Španělsko 4:0

Japonsko prošlo skupinou bez zaváhání, s plným počtem devíti bodů a skóre 11:0. Proti Španělkám v pondělí ve Wellingtonu získal asijský tým rozhodující třígólové vedení už do poločasu, dvakrát se trefila Hinata Mijazawaová. Oba celky už měly postup jistý po druhých zápasech.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Kostarika – Zambie 1:3

V duelu vyřazených se rozloučila s debutem na MS Zambie výhrou 3:1 nad Kostarikou. Fotbalistky z afrického kontinentu položily základ k první výhře na turnaji už v prvním poločase, který vyhrály 2:0 po gólech Mweembaové a Bandaové. Na začátku druhé půle sice snížila na rozdíl jedné branky Herreraová, ve třetí minutě nastavení však na konečných 3:1 pro Zambii upravila Kundananjiová.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Irsko – Nigérie 0:0

Přestože Nigérie nedokázala zvítězit, zajistila si účast ve vyřazovací fázi. Bezbrankovou remízou prodloužila svou neporazitelnost už na sedm zápasů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Kanada – Austrálie 0:4

Kanaďanky potřebovaly k postupu do osmifinále s Austrálií bodovat, ale prohrávaly už po deseti minutách, kdy se trefila Hayley Rasová. Ta skórovala ještě jednou do poločasu, v druhé půli stanovily konečný výsledek Mary Fowlerová a v nastavení z penalty Steph Catleyová.

Australanky tak vyhrály skupinu B se šesti body o bod před Nigérií. V pondělním osmifinále se postupující týmy utkají křížem s nejlepšími celky skupiny D, v níž usiluje o dvě místa ještě kompletní kvarteto Anglie, Dánsko, Čína a Haiti.

Kanada nepostoupila ze skupiny MS poprvé od roku 2011. Zatímco severoamerický tým získal medaile na posledních třech olympijských turnajích, na světových šampionátech je jeho maximem čtvrtá pozice z roku 2003.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform