Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sbohem Les Bleus. Griezmann ukončil reprezentační kariéru, s Francií vyhrál mistrovství světa

Antoine Griezmann hrál před měsícem proti Belgii.
Antoine Griezmann hrál před měsícem proti Belgii.OLIVIER CHASSIGNOLE/AFP
Trenér francouzské reprezentace Didier Deschamps za několik dní oznámí nominaci na další fázi letošní Ligy národů a mezi vybranými hráči se neobjeví Antoine Griezmann (33), třiatřicetiletý útočník dnes překvapivě oznámil konec v národním týmu.

"S těžkým srdcem a spoustou krásných vzpomínek uzavírám jednu báječnou kapitolu svého života. Děkuji za nádherné dobrodružství v národním dresu, brzy se zase uvidíme," napsal na sociálních sítích.

"Oznamuji svůj konec ve francouzské reprezentaci. Po neuvěřitelných letech plných výzev, úspěchů a nezapomenutelných momentů přišel čas obrátit list a udělat prostor nové generaci," zdůvodnil své rozhodnutí.

Griezmann reprezentační dres oblékl ve 137 zápasech, se 44 góly je čtvrtým nejlepším střelcem francouzské historie a vedle toho svým spoluhráčům na 38 zásahů nahrál, v tomto ohledu nemá mezi svými krajany konkurenci. V roce 2018 se stal mistrem světa a předloni si zahrál ještě jedno finále světového šampionátu, zdobí ho rovněž stříbro a cena pro nejlepších střelce z mistrovství Evropy 2016.

"Oblékat národní dres bylo poctou a privilegiem a reprezentaci opouštím s pocitem hrdosti a vděčnosti. Měl jsem čest reprezentovat svou vlast a dostal šanci zažít neuvěřitelné chvíle, jako například stát se mistrem světa. Les Bleus budu nadále poctivě sledovat. Jsem přesvědčen o tom, že francouzská reprezentace před sebou má světlou budoucnost a nemohu se dočkat, až uvidím zářit další generaci," napsal dále.

Griezmann se svým rozhodnutím přišel několik hodin poté, co si v dresu Atlética Madrid na své konto připsal jubilejní 500. start ve španělské nejvyšší soutěži. V průběhu kariéry se mu vyhýbala zranění a vedle trofejí a titulů se na mezistátní scéně může pochlubit i jednou unikátní šňůrou - od roku 2017 nevynechal ani jeden z 84 po sobě jdoucích zápasů, tato série skončila až letos v březnu kvůli problémům s kotníkem.