Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Reprezentace USA našla podle médií trenéra, na domácím MS by ji měl vést Pochettino

Pochettino byl v minulé sezoně trenérem Chelsea.
Pochettino byl v minulé sezoně trenérem Chelsea.Profimedia
Mauricio Pochettino (52) se pravděpodobně stane novým trenérem reprezentace Spojených států. Ve čtvrtek ráno o tom informovalo několik zahraničních médií a přestupový specialista Fabrizio Romano. Pochettino ve funkci vystřídá Gregga Berhaltera (51), který skončil předčasně v červenci po nepřesvědčivých výkonech týmu na Copě América.

Argentinský trenér ještě nikdy nevedl reprezentační výběr. Ve své kariéře postupně působil jako kouč Espanyolu, Southamptonu, Tottenhamu Hotspur, Paris Saint-Germain a Chelsea. V posledním angažmá ho v závěru minulé sezony nahradil Ital Enzo Maresca. Pochettino má nyní vést výběr USA, s jehož vedením se již domluvil na osobních podmínkách.

Dříve byl se severoamerickou reprezentací spojován i Němec Jürgen Klopp, ale ten si chce ještě užít odpočinku poté, co se vzdal role manažera v Liverpoolu.

Spojené státy se s předcházejícím trenérem Berhalterem rozloučily 10. července po neúspěšném vystoupení na kontinentálním poháru. Na Copě América neprošly skupinovou fází a prohrály mimo jiné s Panamou. V roce 2026 budou společně s Mexikem a Kanadou hostit mistrovství světa.

Další přestupy a spekulace