Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neymar ani tentokrát Brazílii nepomůže. Víme, jak je důležitý, uvědomuje si Dorival

Neymar neoblékl národní dres už jedenáct měsíců.
Neymar neoblékl národní dres už jedenáct měsíců. TASR / AP Photo / File
Brazilec Neymar (32) se ani po jedenácti měsících nevrátí do národního týmu. Reprezentační kouč Dorival Júnior (62) ho nezařadil do nominace na říjnové zápasy jihoamerické kvalifikace o postup na mistrovství světa 2026 proti Chile a Peru.

Neymar se zranil v říjnu loňského roku během kvalifikačního utkání proti Uruguayi (0:2). Zkušený útočník si přetrhl přední zkřížený vaz a natrhl meniskus v levém koleni, kvůli čemuž se následně 3. listopadu v Belo Horizonte podrobil operaci. V létě se sice vrátil k tréninku s Al Hilalem, ale trenér saúdskoarabského týmu Jorge Jesus tento týden prohlásil, že Neymar ještě není připraven na návrat do soutěžního kolotoče.

Stejný názor má i Dorival. "Víme, jak je důležitý. Čekáme na něj a musíme být trpěliví. Nezáleží na tom, jestli se vrátí v říjnu, listopadu nebo v únoru. Musí být sebevědomý a plně uzdravený," citovala brazilského trenéra agentura AFP.

Dorival povolal do ofenzivy křídelníky Raphinhu z Barcelony, Gabriela Martinelliho z Arsenalu a také trio z Realu MadridVinícius Júnior, Rodrygo a Endrick. Brazílie se nejprve 11. října utká s Chile a o pět dní později doma s Peru. Po osmi kvalifikačních zápasech má Brazílie na kontě 10 bodů a v tabulce jí patří až pátá příčka. Z deseti nejlepších týmů se přímo kvalifikuje šest nejlepších.