Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chci, aby hrál jak dlouho to jen půjde, říká kouč Scaloni po Messiho desátém hattricku

Messi vstřelil proti Bolívii hattrick.
Messi vstřelil proti Bolívii hattrick.Roberto Tuero / Zuma Press / Profimedia
Lionel Scaloni (46) byl během své kariéry svědkem mnoha kouzelných okamžiků Lionela Messiho, argentinský trenér ale v úterý prohlásil, že ho kapitán týmu nepřestává udivovat. Messi při drtivé výhře 6:0 nad Bolívií v kvalifikaci na MS vstřelil svůj desátý reprezentační hattrick. Po zranění pravého kotníku, které utrpěl během červencového finále Copa América proti Kolumbii, se objevil na mezinárodní scéně teprve podruhé. 

Osminásobný držitel Zlatého míče po zápase řekl, že bude hrát tak dlouho, dokud bude moci podávat výkony dle svých představ. Scaloni doufá, že Messiho na hřišti uvidí ještě dlouhá léta. "Nikdy mě nepřestane udivovat," řekl kouč novinářům.

"V jednu chvíli jsem si sedl s asistentem Pablem Aimarem a řekl mu, že tohle je prostě úžasné. Mít možnost být na lavičce a vidět věci, které dělá... Tým s ním souzní a já si přeji, aby hrál tak dlouho, jak to jen půjde," prohlásil Scaloni.

Přestože postrádal několik hráčů kvůli zraněním a trestům, řekl, že na svůj tým snad nemůže být více hrdý. Brankář Emiliano Martínez byl v září suspendován na dva zápasy za nesportovní chování, vynechal tak kvalifikační utkání proti Venezuele a právě Bolívii.

"Velcí hráči vědí, že pokud dají šanci jiným, mohou přijít o místo," řekl Scaloni. "Ten závan čerstvého vzduchu je pro nás přínosný, kluci se chovají příkladně," dodal.

Argentina – Bolívie 6:0