Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gruzie na domácím Euru zůstává bez porážky a postupuje, dál jde i Portugalsko

Aktualizováno
Belgie sice proti Portugalsku vyrovnala, ale nakonec padla 1:2 a ve skupině A skončila poslední.
Belgie sice proti Portugalsku vyrovnala, ale nakonec padla 1:2 a ve skupině A skončila poslední.AFP
Euro do 21 let zná další dva čtvrtfinalisty. Ke Španělsku a Ukrajině, které si postup ze skupiny B zajistily už po prvních dvou zápasech, se z "áčka" přidaly domácí Gruzie a díky gólu v závěru utkání s Belgií i Portugalsko. Pokud Češi ve středu získají alespoň bod v zápase s Izraelem, utkají se právě s Gruzínci. První známou dvojicí v play off je Anglie –⁠ Portugalsko.

Nizozemsko – Gruzie 1:1

Gruzínci mohli díky remíze před vlastními fanoušky oslavit senzační postup mezi osm nejlepších celků. Střelecky aktivnější byli sice od úvodních minut Oranjes, jenže ti ze své převahy zkraje první půle vytěžili pouze dvě tyče.

Trest za neefektivitu přišel pro obhájce bronzu ve 42. minutě, kdy se prosadil Zuriko Davitashvili. Reprezentanti země tulipánů stihli ještě do přestávky vyrovnat zásluhou Kennetha Taylora, k postupu jim to ale nestačilo.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stats Perform

Portugalsko – Belgie 2:1

Portugalsko může dál pomýšlet na druhé finále malého Eura v řadě. Turbulentní vývoj zápasu, ale i celé skupiny znamenal, že se na postupových příčkách postupně ocitly všechny čtyři týmy. Ještě pět minut před koncem je okupovala Belgie zásluhou gólu Yorbeho Vertessena z 65. minuty.

Strhující závěr utkání v Tbilisi však vyústil v penaltu pro Jihoevropany, kterou Tiago Dantas proměnil a rozhodl o tom, že Gruzínce doplní mezi nejlepšími osmi právě družina z Portugalska.

Konečná tabulka skupiny A
Konečná tabulka skupiny ALivesport

Chorvatsko – Rumunsko 0:0

Nejblíže k dosažení branky v zápase týmů, jimž už o nic nešlo, byl Chorvat Gabriel Vidovič, nicméně kmenový hráč Bayernu Mnichov trefil pouze horní tyč.

Šance si v duelu vytvořili i Tricolorii, jejich radost ovšem několikrát překazil skvěle chytající Ivor Pandur. Oba celky tak zakončily neúspěšný šampionát s nulou v kolonce vstřelených gólů.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stats Perform

Španělsko – Ukrajina 2:2

Španělsko si v utkání s Ukrajinou díky gólu v 90. minutě zajistilo postup z prvního místa skupiny B. V zápase o lepší umístění přitom žlutomodří hned dvakrát vedli.

Už se zdálo, že poslední slovo bude mít Heorhij Sudakov, jenž v 81. minutě proměnil pokutový kop. V úplném závěru ovšem našel odpověď Abel Ruiz, čímž odsunul Ukrajince na druhou příčku.

Konečná tabulka skupiny B
Konečná tabulka skupiny BLivesport

Program Eura do 21 let: Kdy, kde a s kým hrají Češi?