Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další změna mezi třemi tyčemi. Lvíčata se budou na Euru muset obejít i bez Kinského

Antonín Kinský bude stejně jako Matěj Kovář na Euru scházet.
Antonín Kinský bude stejně jako Matěj Kovář na Euru scházet.fotbal.cz
Fotbalová reprezentace do 21 let přišla před mistrovstvím Evropy v Gruzii a Rumunsku o dalšího brankáře. Ze zdravotních důvodů se omluvil Antonín Kinský (20), kterého nahradil Vladimír Neuman (23) z Karviné. Národní tým to uvedl na webu po zahájení pětidenního přípravného kempu v Benicích u Prahy.

Trenér Jan Suchopárek musel udělat změnu v trojlístku gólmanů už ve středu, kdy mu z nominace vypadl rovněž zraněný sparťan Matěj Kovář. Toho nahradil pardubický Jakub Markovič, jenž se pravděpodobně utká o post jedničky s Vítězslavem Jarošem z Liverpoolu.

Markovič dosud za jednadvacítku v soutěžním utkání nechytal, na kontě má jen poločas z přípravného zápasu s Portugalskem. Neuman je úplným nováčkem. V uplynulé sezoně pomohl Karviné k vítězství v druhé lize a návratu do nejvyšší soutěže, ačkoliv v závěru ročníku ze základní sestavy vypadl.

Do dějiště šampionátu odletí tým v pondělí 19. června brzy ráno. "Do čtvrtka nás čekají tréninky a v pátek budeme mít modelové utkání, které by mělo být uzavřené pro veřejnost. Tým se pak sejde znovu v sobotu večer, i kvůli tomu, abychom mohli přes víkend reagovat na případné další zranění, kdyby se nedejbože vyvrbilo," uvedl Suchopárek.

Český výběr rozehraje skupinu C ve čtvrtek 22. června v gruzínském Batumi s Anglií. Na stejném místě se za další tři dny utká s Německem a skupinu zakončí 28. června v Kutaisi proti Izraeli. Všechna utkání se budou hrát od 18:00 SELČ.