Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé jako majitel klubu. Hvězdný Francouz se stal většinovým vlastníkem druholigového Caen

Kylian Mbappé se stal vlastníkem Caenu.
Kylian Mbappé se stal vlastníkem Caenu.Profimedia
Kylian Mbappé poprvé v kariéře opustil Francii a vyměnil PSG za Real Madrid, zájmy ve vlasti ale bude mít i nadále. Hvězdný útočník se ve středu stal majoritním vlastníkem tamního druholigového celku SM Caen.

Mbappé od středečního odpoledne vlastní 80 % akcií klubu, které odkoupil od americké investiční společnosti Oaktree, zbývajících 20% akcií si ponechá předseda dozorčí rady Pierre-Antoine Capton. Obchod vedený přes vlastní společnost Coalition Capital ho stál patnáct milionů eur.

"SM Caen se naskytla obrovská příležitost, stává se členem Coalition Capital a může znovu růst. Hodnoty, oddanost a mimořádné vize tohoto projektu slibují světlou budoucnost," nechal se slyšet Pierre-Antoine Capton.

Caen ještě v sezoně 2018/2019 působilo v nejvyšší soutěži, na konci ročníku spadlo o patro níže a letos ho čeká šestý rok ve druhé lize. Mbappého jméno s tímto celkem nebylo spojováno poprvé, dřívější vedení útočníka v minulosti lákalo do své akademie.

"Tato transakce znamená důležitý krok ve strategickém vývoji klubu a posílí naše ambice, Caen bude nadále patřit mezi historická místa francouzského fotbalu," stojí v prohlášení klubu.

Program Ligue 2