Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG se odvolalo proti rozhodnutí komise LFP, Mbappému nechce doplatit 55 milionů eur

PSG se odvolalo proti nařízení ligové asociace doplatit Mbappému 55 milionů eur.
PSG se odvolalo proti nařízení ligové asociace doplatit Mbappému 55 milionů eur.Franck Fife / AFP
Fotbalový klub Paris Saint-Germain se formálně odvolal proti nařízení Francouzské ligové asociace (LFP) doplatit své bývalé hvězdě Kylianu Mbappému (25) 55 milionů eur (zhruba 1,38 miliardy korun). Suma podle kapitána francouzské reprezentace, jenž v létě přestoupil do Realu Madrid, představuje dlužnou část mzdy a bonusů.

LFP nařídila pařížskému klubu zaplatit Mbappému minulý týden. Úřadující francouzští mistři uvedli, že s rozhodnutím nesouhlasí a obrátí se na civilní soud. "Z principu podal PSG odvolání proti verdiktu komise LFP, jež má pouze omezené kompetence," uvedl v pátek klub.

Mbappé odešel do Realu po vypršení smlouvy zadarmo. Podle jeho zástupců mu PSG dluží tříměsíční mzdu a část bonusů za předchozí prodloužení smlouvy.

Klub však tvrdí, že se Mbappé těchto peněz vzdal loni v létě, když s ním chtěl PSG prodloužit kontrakt, což hráč odmítal. Mbappé údajně souhlasil s tím, že si nebude sumu nárokovat, pokud ho PSG pustí po sezoně zadarmo.

Zástupci mistra světa z roku 2018 tvrdí, že tato dohoda není platná, protože útočník byl v té době kvůli vyjednávání o nové smlouvě vyřazen z mužstva a byl pod tlakem. Obě strany se sice dohodly před svědky, ale jen ústně, takže je podle Mbappého právníků ujednání neplatné. PSG oproti tomu hovoří o "gentlemanské dohodě".