Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG bude mít věhlasného spolumajitele. Menšinový podíl v klubu si pořídí Kevin Durant

Durant získal na olympiádě v Paříži svou čtvrtou zlatou medaili.
Durant získal na olympiádě v Paříži svou čtvrtou zlatou medaili.AFP
Basketbalista Kevin Durant (35) se stal na olympijských hrách v Paříži počtvrté zlatým medailistou. Spjat s hlavním městem Francie ale zůstane po jejich konání i z jiného důvodu. Podle francouzské rozhlasové stanice RMC se totiž hvězda NBA chystá majetkově vstoupit do tamějšího fotbalového klubu Paris Saint-Germain. Stát by se měla menšinovým spolumajitelem.

Durant není prvním basketbalistou, který se rozhodl investovat do fotbalového klubu. Spolumajitelem věhlasného Liverpoolu je například jiný legendární Američan LeBron James. Ten vlastní dvě procenta anglického celku.

Podobnou část Paris Saint-Germain by mohl získat i Durant, jelikož od prosince 2023 se většinový vlastník franouzského klubu QSI rozhodl dát prostor novým investorům. Podíl už například získal americký fond Arctos Partners, který koupil 12,5 procenta francouzského klubu.

Hráč Phoenixu Suns investuje prostřednictvím své společnosti Boardroom, kterou založil společně s obchodníkem Richem Kleimanem a která se prezentuje jako mediální společnost zaměřená na spojování sportu a zábavy.

Poté, co se hráč během olympijských her objevil v areálu PSG v Poissy, prezident klubu Nasser Al-Khelaïfi víceméně potvrdil spekulace a prohlásil: "Doufám, že spojení posílí náš vztah a bude se nám dobře spolupracovat s Kevinem a společností Boardroom, abychom fanouškům po celém světě přinesli to nejlepší ze sportu a zábavy."

Prozatím nebyl zveřejněn procentuální podíl Duranta. To by se mělo změnit při oficiálním potvrzení podpisu smlouvy.