Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Napětí mezi francouzskými giganty, PSG hrozí majiteli Lyonu soudem

Nasser Al-Khelaifi a John Textor ve finále francouzského poháru 2024.
Nasser Al-Khelaifi a John Textor ve finále francouzského poháru 2024.Profimedia
Majitel Lyonu John Textor (58) v uplynulých dnech nešetřil nelichotivými komentáři na adresu PSG, což nezůstalo bez odezvy. Francouzský hegemon se nyní nechal slyšet, že je připraven podniknout proti americkému businessmanovi právní kroky.

Vše začalo Textorovým rozhovorem pro brazilský list Globo. V něm mimo jiné padlo, že Lyon nebojuje proti majiteli, nýbrž proti celé zemi. Tato narážka směřovala na vlastníka pařížského klubu Qatar Sports Investments, jenž má silné vazby na katarskou vládu a její investiční fondy. Vedle toho majitel Lyonu kritizoval také nezřízené utrácení PSG.

Právě na to se Les Parisiens odkázali ve svém prohlášení a rovnou přešli do protiútoku. "Vaše komentáře ohledně utrácení bez omezení nejsou pravdivé, zároveň ignorujete fakt, že Váš vlastní klub měl významné problémy s UEFA a francouzskými orgány," stojí v textu podepsaném generálním tajemníkem Victorianem Melerem.

"Méně než 20 procent komerčního příjmu PSG pochází od katarských společností, a z 50 partnerství podepsaných za posledních šest let je jen jedna značka z Kataru," uvedl dále klub z hlavního města. "Pokud nadále budete pokračovat v pomluvách a poškozujících prohlášeních, budeme nuceni přidat k rostoucímu počtu žalob, kterým čelíte v Brazílii, také další ve Francii," varoval Melero Textora.

Ten má v jihoamerické zemi problémy se svými výroky ohledně korupce a ovlivňování zápasů, na což zareagovali strany, jež byly terčem těchto obvinění. Textor je v Brazílii většinovým vlastníkem klubu Botafogo, své aktivity má i v Belgii a Anglii coby majitel RWD Molenbeek a Crystal Palace.