Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé ovládl miliardový spor s PSG. Nebudeme platit, tvrdí údajně vedení pařížského klubu

Prezident PSG Násir Al-Chelajfí.
Prezident PSG Násir Al-Chelajfí.IBRAHIM EZZAT/ NurPhoto/ NurPhoto via AFP
Řídící orgán francouzských profesionálních soutěží Ligue de Football Professionnel (LFP) ve čtvrtek odpoledne definitivně rozhodl ve prospěch Kyliana Mbappého (25) ve sporu vedeném s Paris Saint-Germain. Bývalý klub podle něj musí ofenzivní hvězdě Realu Madrid doplatit peníze dlužné na mzdě a bonusech. Pařížský tým to ale nadále odmítá.

Návrh na vyrovnání byl předložen ve středu, LFP nakonec s rozhodnutím přišla jen o den později. Podle deníků L'Equipe a Le Parisien dostalo Paris Saint-Germain nařízeno zaplatit 55 milionů eur (asi 1,38 miliardy korun), které Kylian Mbappé požaduje.

Tato částka byla vypočtena na základě nevyplacených mezd za období duben, květen a červen 2024. Významným faktorem při rozhodování měl být podle deníku Le Parisien přístup obou stran k řešení sporu.

"Paris Saint-Germain musí do týdne přistoupit k vyplacení dlužných složek mzdy Kylianu Mbappému, konkrétně jde o pevné složky a bonusy splatné za měsíce duben, květen a červen 2024, jakož i podpisový bonus splatný 29. února 2024," uvedla LFP v prohlášení.

PSG na dotaz agentuře AFP sdělilo, že platit nehodlá a počká na rozhodnutí soudu.

"S ohledem na omezené právní kompetence LFP přijmout úplné rozhodnutí v této věci musí být nyní rozsudek předložen jiné jurisdikci," uvedl celek z hlavního města Francie v prohlášení. "Nebudeme platit," dodal zdroj blízký vedení klubu pro agenturu AFP.

Tabulka Ligue 1