Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United se zbavil nechtěného Greenwooda, talentovaný Angličan posílil Marseille

Mason Greenwood naposledy působil v Getafe.
Mason Greenwood naposledy působil v Getafe.Profimedia
Mason Greenwood (22) za sebou má další stěhování a tentokráte zakotví ve Francii. Křídelník přestoupil z Manchesteru United do Marseille, kde prošel zdravotní prohlídkou a podepsal pětiletý kontrakt.

Ofenzivní fotbalista odchází z Old Trafford během uplynulého roku už podruhé. Loni si ho na hostování vypůjčilo Getafe a Greenwood za madridský celek nastřílel 10 soutěžních branek. Transfer do Francie upřednostnil před Itálií, kde ho chtělo Lazio, dalším nápadníkem byla Valencia.

Přestup bude na poměry Marseille poměrně nákladný. Olympique zaplatí 26 milionů eur, dalšího 5,6 milionu mohou Red Devils vyinkasovat díky bonusům.

Greenwood prošel mládežnickou akademií Manchesteru United, za slavný klub odehrál 129 utkání a nastřílel 35 gólů, v září 2020 se vedle toho dočkal debutu v anglické reprezentaci.

Za mateřský klub si naposledy zahrál v lednu 2022 a mohly za to pletky se zákonem. Dlouhodobě čelil obvinění z pokusu o znásilnění a Manchester United s ním přestal počítat, nic na tom nezměnil ani verdikt soudu z února loňského roku, který fotbalistu zprostil obvinění.

Přestupy a další spekulace