Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Malmö před odvetou se Spartou prodalo stěžejního hráče. Nanasi se upsal Štrasburku

Sebastian Nanasi v dresu nového zaměstnavatele.
Sebastian Nanasi v dresu nového zaměstnavatele.@RCSA_English
Racing Štrasburk oznámil zisk klíčového hráče švédského Malmö Sebastiana Nanasiho (22). Krajní či střední záložník, jehož mohli čeští fanoušci sledovat i v úvodním utkání play off o Ligu mistrů s pražskou Spartou, podepsal ve francouzském celku smlouvu do roku 2029. Sesterský klub Chelsea za něj měl podle médií zaplatit 11 milionů eur (275 milionů korun).

"To je zkrátka fotbal. Je to docela snadné," komentoval odchod své největší hvězdy švédský mistr na sociálních sítích. Nanasi vyrostl v jeho akademii a za A-tým odehrál přes 100 utkání. Naposledy za něj nastoupil proti pražské Spartě ve 4. předkole Ligy mistrů, kdy Malmö na vlastní půdě padlo 0:2.

Trojnásobný švédský reprezentant přitom svému klubu výrazně pomohl v předchozích fázích soutěže. Ve čtyřech utkáních zaznamenal tři góly a jednu asistenci.

Kromě svého mateřského klubu nastupoval také za Kalmar, kde hostoval. V národním dresu má na svém kontě jeden gól. Švédskou nejvyšší soutěž opouští jako nejlepší asistent probíhajícího ročníku. V 17 zápasech pro spoluhráče připravil devět branek, šest jich sám dal. Kromě levé strany nastupuje také ve středu pole.

Další přestupy a spekulace