Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jaký vztah má Mbappé s PSG? Bývalý klub údajně dluží francouzské hvězdě 55 milionů eur

Mbappé podle deníku Le Monde požaduje po PSG 55 milionů eur.
Mbappé podle deníku Le Monde požaduje po PSG 55 milionů eur. ČTK / AP / Francisco Ubilla
Bývalá hvězda Paris Saint-Germain Kylian Mbappé (25) údajně tvrdí, že mu jeho předchozí klub dluží 55 milionů eur (1,38 miliardy korun). Kvůli této částce už měl kontaktovat zástupce tamějších profesionálních soutěže a Evropské fotbalové unie (UEFA). V úterý ráno o tom informoval francouzský deník Le Monde.

Deník Le Monde v úterý informoval o finančních nárocích, které hvězda Realu Madrid vznesla vůči svému bývalému zaměstnavateli. O této záležitosti před několika týdny informoval také deník L'Équipe.

Mbappé údajně kontaktoval právní oddělení Ligue de Football Professionnel, která zaštituje francouzské profesionální soutěže, a UEFA ve snaze vyvinout na klub nátlak.

Prostřednictvím svých poradců má 25letý reprezentant požadovat, aby mu PSG na základě pracovní smlouvy vyplatilo téměř 55 milionů eur hrubé mzdy, ale zatím bezvýsledně. Podle deníku Le Monde peníze částečně souvisejí s podpisovým bonusem, který měl Mbappé obdržet loni v únoru.

Výplatu údajně nedostal ani během posledních tří měsíců, kdy za francouzský klub hrál. Do Španělska útočník Realu Madrid zamířil oficiálně na začátku června. Součástí transferu byl podle spekulací médií i podpisový bonus přesahující 100 milionů eur.