Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Francouzská ligová asociace chtěla být prostředníkem ve sporu Mbappého s PSG, hráč to odmítl

Mbappé opustil PSG v létě po vypršení smlouvy.
Mbappé opustil PSG v létě po vypršení smlouvy.AFP
Francouzská ligová asociace LFP nabídla, že bude působit jako prostředník ve sporu Kyliana Mbappého (25) s jeho bývalým klubem Paris Saint-Germain. Kapitán francouzské reprezentace, jenž po letním odchodu do Realu Madrid chce po PSG doplatit částku 55 milionů eur (1,38 miliardy korun), však vyjednávání odmítl.

Mbappé opustil Paříž v létě po vypršení smlouvy a jeho zástupci ve středu agentuře AP řekli, že požadovaná částka zahrnuje nevyplacenou tříměsíční mzdu a poslední třetinu bonusů za loajalitu. Podle klubu se jich ale útočník vzdal na začátku minulé sezony, aby se mohl vrátit do týmu poté, co z něj byl vyřazen kvůli tomu, že odmítl podepsat nový kontrakt.

S tím však hráčovi zástupci nesouhlasí. "Aby se klub vyhnul své povinnosti platit, snaží se poukázat na jakousi tajnou dohodu, jejíž existenci se mu však nepodařilo dokázat," uvedli Mbappého zástupci.

Ti ve středu před komisí LFP v Paříži jednali zhruba dvě hodiny společně s funkcionáři PSG, kteří si nabídku ligové asociace pochvalovali. "Ve světle ústních a písemných argumentů předložených klubem komise navrhla jednání mezi oběma stranami, o což PSG usiluje už mnoho měsíců," uvedli v prohlášení představitelé klubu.

Mbappého zástupci naopak kompromisní dohodu odmítají. "Možnost vyjednávání jsme odmítli. Nemá smysl se dohadovat o nezaplacené částce, jež je naprosto zjevná už z pohledu na hráčovu výplatní pásku," uvedli v prohlášení.

Tabulka Ligue 1