Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fotbal k nám není fér, prohlásil trenér Enrique a pochválil výkon jihokorejského útočníka

PSG je opět ve střelecké pohodě.
PSG je opět ve střelecké pohodě. TASR / AP Photo / Christophe Ena
Trenér Paris Saint-Germain Luis Enrique (54) po výhře 3:1 nad Rennes prohlásil, že se těší na zápas Ligy mistrů proti Arsenalu. Jeho tým znovuobjevil svou útočnou formu ze začátku sezony a podařilo se mu vstřelit několik branek, přičemž o dvě z nich se postaral Bradley Barcola (22).

Pařížané v úvodních třech ligových zápasech skórovali celkem třináctkrát, v dalších duelech ale jejich produktivita trochu klesla. V pátek se však vrátili do své nejlepší formy.

"Od začátku to byl velmi vyrovnaný zápas, měli jsme spoustu šancí. Dali jsme tři góly, ale mohlo jich být víc. Liga mistrů? Budeme hrát proti dalšímu favoritovi (Arsenalu), bude to povzbuzující zápas, připravíme se na něj," řekl natěšený Luis Enrique pro BeIN Sports.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Přestože největší hvězdou zápasu byl dvougólový Bradely Barcola, pochvalu si od trenéra vysloužil především jihokorejský útočník Lee Kang-in, který předvedl výborný výkon v obraně i útoku. Vše završil přesnou střelou, když odražený míč od břevna doklepl do sítě.

"Jako šikovný útočník byl na správném místě a dal gól – jeho výkon se mi opravdu líbil, dodal nám důslednost, podržel míč, když jsme to potřebovali. Je velmi inteligentní při presinku, vybojuje spoustu míčů a dobře se vrací. Myslím, že dnes byl výborný, je radost mít hráče s takovou úrovní a mentalitou," řekl šéf lavičky klubu z francouzské metropole.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Španělský kouč své svěřence za defenzivní práci nekritizoval. Inkasování gólů z vyložených šancí ho příliš netrápí. "Fotbal k nám není spravedlivý, soupeři si proti nám vytvářejí velmi málo šancí, mnohem méně než v minulé sezoně. Ale když už se do nich dostanou, skórují. Dnes se jim to podařilo z penalty... Nejsme dokonalí a nikdy nebudeme," dodal.

PSG - Rennes 3:1