Chybí hráčům PSG fyzická kondice? Sami si musejí přidávat, Enrique nedostatky odmítá

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chybí hráčům PSG fyzická kondice? Sami si musejí přidávat, Enrique nedostatky odmítá

Denní tréninkový režim Pařížanů pod Enriqueho vedením klade důraz na práci s míčem.
Denní tréninkový režim Pařížanů pod Enriqueho vedením klade důraz na práci s míčem.Profimedia
Nedávné výkony Paris Saint-Germain vyvolaly nejen ve Francii debatu o kondici týmu. Navzdory tomu, že španělský manažer pařížského velkoklubu Luis Enrique (53) jakékoli nedostatky odmítá, data naznačují, že fyzická příprava může u týmu skutečně zaostávat. Podle deníku L’Équipe už se tréninkové nedostatky jali řešit i samotní hráči.

Překvapivá statistika ze skupinové fáze Ligy mistrů UEFA odhaluje pro fanoušky PSG znepokojivý trend: Jejich oblíbenci dohromady urazili za zápas v průměru pouze 113,84 kilometru. Menší vzdálenost naběhaly pouze hvězdy z Realu Madrid.

Tyto údaje se shodují se zprávami deníku L'Équipe, podle nichž si konkurenční kluby Ligue 1 všimly nedostatečné fyzické připravenosti Katařany ovládaného celku a snaží se toho využít v soubojích na hřišti. Problémy mají mít Pařížané zejména, když se jim nedaří držet míč, protože je pro ně těžké vyrovnat se kondičně dobře připraveným týmům.

Denní tréninkový režim Pařížanů pod Enriqueho vedením klade důraz na práci s míčem s minimálními přestávkami, po nichž následuje hodina intenzivního tréninku přizpůsobeného individuálním potřebám hráčů. Tento přístup se výrazně liší od metod bývalého manažera Christopha Galtiera.

Zdá se však, že taková rutina některým hráčům, kteří se při porážce v Lize mistrů s Newcastlem United cítili vyčerpaní, nestačí. Neschopnost držet krok s přísnými nároky vrcholového fotbalu, zejména po fyzické stránce, byla podle některých členů kádru evidentní.

Několik hráčů PSG se proto rozhodlo reagovat a prostřednictvím svých zástupců si najalo osobní trenéry, tvrdí L’Équipe. Jejich cílem je doplnit klubový trénink v Le Campus a ukázat, že si tým uvědomuje potřebu zvýšit fyzickou výkonnost. Protože právě ta by mu mohla pomoci v nadcházejícím střetnutí vyřazovací fáze Ligy mistrů proti Realu Sociedad.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport