Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bordeaux doplatilo na agresivního fanouška. Zůstává ve druhé lize a má zavřené tribuny

Fanoušek Bordeaux napadl při utkání s Rodezem hráče soupeře.
Fanoušek Bordeaux napadl při utkání s Rodezem hráče soupeře. @Ligue2BKT
Bordeaux kontumačně prohrálo poslední zápas sezony s Rodezem a zůstalo ve druhé lize. Šestinásobný ligový mistr doplatil na chování svého fanouška, který po inkasovaném gólu napadl hráče soupeře. Disciplinární komise ligy LFP v pondělí rozhodla, že se duel opakovat nebude. Navíc Bordeaux odpočetla bod pro příští sezonu a uzavřela část tribun.

Zápas proti Rodezu potřebovali Girondins 2. června doma vyhrát. Když však hosté otevřeli ve 22. minutě skóre, střelce gólu Lucase Buadese srazil jeden z fanoušků k zemi.

Fotbalista se slabým otřesem mozku opustil trávník na nosítkách. Rozhodčí duel po incidentu přerušil a poté, co oba týmy odešly do šaten, ho předčasně ukončil.

Vedení Bordeaux dnešní rozhodnutí označilo za nepochopitelné a nepřiměřené a obrátí se na Francouzský olympijský výbor. Pokud zůstane v platnosti verdikt disciplinární komise ligové asociace, spolu s vítězem druhé ligy Le Havrem postoupí do Ligue 1 Mety.

Představitelé Girondins už avizovali, že na fanouška podají trestní oznámení. Rodez se v soutěži jako čtrnáctý celek tabulky udržel.