Přijde Porto o hlavního trenéra? Conceicao má po sedmi letech namířeno do Marseille

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Přijde Porto o hlavního trenéra? Conceicao má po sedmi letech namířeno do Marseille

Sérgio Conceicao odkoučoval na lavičce Porta 377 zápasů.
Sérgio Conceicao odkoučoval na lavičce Porta 377 zápasů.Profimedia
Sérgio Conceicao (49) by měl podle portugalských médií po sedmi letech skončit na lavičce Porta. Někdejší reprezentační záložník dovedl coby trenér Draky ke třem ligovým titulům a naposledy s nimi v neděli vyhrál domácí pohár, během oslav však naznačil možný odchod z klubu.

Conceicao působí na lavičce Porta od roku 2017, od té doby vyhrál s jedním z nejúspěšnějších portugalských klubů 11 trofejí. Letošní sezona vypadala nejdříve jako zklamání, v lize se Draci umístili na třetím místě se ztrátou 18 bodů na Sporting. V Lize mistrů vypadli v osmifinále s Arsenalem, chuť si však spravili triumfem ve finále Taça de Portugal, kdy v prodloužení rozhodl o výhře nad Sportingem 2:1 z penalty kapitán Mehdi Taremi.

Prezident Porta André Villas-Boas po úspěšném pohárovém finále pogratuloval hráčům a pronesl i pár slov na adresu Conceicaa. "Velké díky mistru Conceicaovi za sedm nádherných let a 11 trofejí. Za celý klub moc děkuji, co jste pro FC Porto udělal."

V Portugalsku sílí spekulace, že by měl Conceicao v nejbližších dnech či hodinách oficiálně oznámit odchod, spojován je s přesunem do Olympiqueu Marseille. Les Phocéens za sebou mají nepovedený ročník. V lize skončili na osmém místě a v příští sezoně se je nebudou týkat evropské soutěže, navíc se od září na jejich lavičce vystřídali už čtyři trenéři. 

Konečná tabulka Ligy Portugal