Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ochoa si vyzkouší angažmá v Portugalsku. Motivací je účast na mistrovství světa 2026

Ochoa bude chytat v Portugalsku.
Ochoa bude chytat v Portugalsku.AFP
AVS Futebol SAD bude se záchranou mezi portugalskou elitou pomáhat Guillermo Ochoa (39), který dorazil ze Salernitany. Mexický brankář se chce udržet v hledáčku reprezentačního trenéra, aby měl šanci dostat se na MS 2026, čímž by vytvořil rekord.

Ochoa si v AVS vyzkouší již sedmé angažmá. Odchovanec CF América se před 13 lety vydal do Evropy, kde nastupoval za AC Ajaccio, Málagu, Granadu, Standard Lutych a právě Salernitanu.

"Důvod, proč pokračuji? Chci nadále chytat na nejvyšší úrovni, abych zůstal v hledáčku reprezentačního trenéra. Jet na mistrovství světa 2026 pro mě zůstává snem," vysvětlil Ochoa.

Pokud by se ostřílený gólman zúčastnil mistrovství světa v USA, Kanadě a Mexiku, stane se rekordmanem, protože by se jednalo o jeho šestou účast na světovém šampionátu. Vyrovnat by se mu mohli Cristiano Ronaldo a Lionel Messi, kteří se také představili na pěti MS. Oba posledně jmenovaní navíc na všech turnajích hráli, Ochoa byl v letech 2006 a 2010 náhradníkem.

Rodák z Guadalajary má na kontě 151 startů za Mexiko a v historických tabulkách je na třetím místě za Andrésem Guardadem (179) a Claudiem Suárezem (177). Ochoa s mexickou reprezentací pětkrát opanoval Gold Cup a na mistrovství světa opakovaně pomohl k postupu ze skupiny.