Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fotbalový víkend ONLINE: Yamal je druhým nejmladším střelcem LM. Radu čeká výroční utkání

Aktualizováno
Lamine Yamal se stal druhým nejmladším střelcem Ligy mistrů.
Lamine Yamal se stal druhým nejmladším střelcem Ligy mistrů.AFP
Je tu víkend a všechna pozornost, která byla v týdnu věnována Lize mistrů, se opět přesouvá na ligové trávníky. Aby vám neunikly podstatné informace a zároveň jste se dozvěděli novinky z útrob věhlasných stadionů, sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje nejzajímavější fotbalové dění nejen očima dat.

18:50 – Německé kluby v prvním kole ligové fáze Ligy mistrů nasázaly v součtu 18 branek a překonaly tím historický rekord Bundesligy. Výrazně k tomu pomohl mnichovský Bayern, který porazil Dinamo Záhřeb 9:2.

18:28 – PSG hraje zítra v Remeši a jen doma zůstane Achraf Hakimi, marocký obránce dostal od trenéra Luise Enriqueho volno.

18:10 – "Čeká nás velký zápas, na který se těšíme. Je důležité, že hrajeme doma, i když vloni jsme prohráli. S Plzní jsou to vždy těžké zápasy. Je to top klub, znovu se dostali přes kvalifikace pohárů. Je tam skvělý trenér, nedostávají góly. Vepředu mají Šulce ve skvělé formě, za nároďák hrál proti Ukrajině výborně. Pro Tomáše Chorého to bude náročný zápas. Je ale vždy výhodou, když útočník zná obránce, brankáře, prostředí. Vždy je lepší mít ho v takových zápasech na své straně," řekl před šlágrem ligového kola mezi Slavií a Plzní Jindřich Trpišovský. 

Poslední vzájemné zápasy
Poslední vzájemné zápasyLivesport

17:34 – Federico Dimarco rychle doléčil svalové zranění, které si přivodil minulý týden. Obránce Interu vynechal souboj s Manchesterem City, nyní je podle italského tisku fit a bude připraven na nedělní milánské derby s AC.

17:02 – Vedení portugalské ligy věnuje za každý gól, který padne od pátku do neděle v zápasech šestého kola, 200 sazenic stromů v reakci na ničivé lesní požáry, které postihly severovýchod země. Před každým zápasem rovněž uctí památku padlých hasičů, kteří zahynuli při likvidaci požárů. 

16:20 – Kouče pražské Dukly Petra Radu čeká o víkendu jubilejní zápas. V nedělním duelu devátém kola v Olomouci odtrénuje podle oficiální ligové statistiky 450. utkání na lavičce v samostatné nejvyšší české soutěži. Trenér nováčka z Julisky uvedl, že počtem zápasů by se rád dotáhl na Jaroslava Vejvodu, který ho jako hráče na konci 70. let v Dukle uvedl na ligovou scénu. Více informací najdete v článku.

Poslední vzájemné zápasy Sigmy a Dukly.
Poslední vzájemné zápasy Sigmy a Dukly.Livesport

15:32 – Na lavičce Getafe se třikrát neobjeví José Bordalás. Trenér madridského klubu byl vedením LaLigy potrestán za chování v závěru středečního souboje s Betisem, kdy opustil vymezený prostor a inkasoval červenou kartu.

15:23 – Dominik Hašek letos v Chance Lize nevynechal v dresu Dukly ani minutu a odměnou mu je nový kontrakt. Šestadvacetiletýž obránce se klubu z Julisky upsal do června 2026.

15:20 – Newcastle se v sobotním utkání na hřišti Fulhamu pravděpodobně bude muset obejít bez Alexandera Isaka. Švédského útočníka limitují potíže s okem a chodidlem.

15:17 – Italská veřejnost se v pátek rozloučila se Salvatorem Schillacim, nejlepším střelcem mistrovství světa v roce 1990. Někdejší vynikající útočník tento týden prohrál boj s rakovinou tlustého střeva, bylo mu 59 let. Pohřeb se konal v katedrále Nanebevzetí Panny Marie v jeho rodném Palermu.

15:13 – Gianluigi Donnarumma přijde o druhý zápas za sebou. Italský brankář PSG si minulý týden poranil stehenní sval, nenastoupil proti Gironě a k dispozici nebude ani na sobotní utkání v Remeši.

14:17 – Plných osm míst v nejlepší jedenáctce úvodního kola fotbalové Ligy mistrů, jež je sestavována na základě známek Livesportu, obsadili hráči bundesligových klubů. Polovinu z toho tvoří zástupci Bayernu Mnichov, který rozprášil Dinamo Záhřeb 9:2. Více informací najdete v článku.

Ideální sestava úvodního kola LM.
Ideální sestava úvodního kola LM.Livesport

14:15 – Finančně přispět na odstraňování škod v Česku způsobených záplavami plánuje i UEFA, Petr Fousek zatím částku odhadnout nedokáže. "UEFA je vstřícná. Když je nějaká tragédie, například v minulosti zemětřesení v Turecku, ve spolupráci se všemi svazy včetně našeho tehdy přispěla. Chceme to propojit s naší aktivitou. Budeme zřizovat i transparentní účet pro členy FAČR, kteří budou chtít přispět na podporu postižených klubů," uvedl předseda FAČR. Více informací najdete v článku.

13:30 – Gólman Arsenalu David Raya v aktuální sezoně inkasoval jediný gól. Tato úctyhodná statistika platí i po zápase s Atalantou Bergamo v němž dokonce zlikvidoval penaltu. Vylepšil tak svou bilanci na čtyři chycené pokutové kopy z posledních osmi. Více informací najdete v článku.

13:00 – Lamine Yamal svým čtvrtečním gólem prohru Barcelony na hřišti Monaka neodvrátil, i přes to se však zapsal do historie Ligy mistrů. Španělský mladík se v 17 letech a 68 dnech stal druhým nejmladším střelcem milionářské soutěže. Dříve se prosadil jen další talent ze slavné La Masie Ansu Fati (17 let a 40 dní).