Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

FC Porto nepočítá s veteránem Pepem, ostřílený obránce nedostane nový kontrakt

Pepe bude po Euru řešit svou budoucnost.
Pepe bude po Euru řešit svou budoucnost.AFP
Zkušený obránce Pepe (41) se společně s portugalskou reprezentací chystá na utkání proti Česku, po letošním mistrovství Evropy pak bude řešit další budoucnost. Jistá je pro tuto chvíli jedna věc – obránce už neoblékne dres FC Porto.

"Pepemu jsem sdělil, že jeho další profesionální budoucnost bude blízce spojena s FC Porto, nebude to ovšem v roli hráče. Vysvětlil jsem mu, proč tomu tak nebude, k jeho kariéře samozřejmě chovám obrovský respekt," sdělil nový prezident André Villas-Boas.

41letý Pepe za Draky hrával v letech 2004-2007 a před pěti a půl roky se do FC Porto vrátil. Celkem za klub posbíral 290 startů, dal sedmnáct gólů a získal čtyři mistrovské tituly, k nimž přidal po pěti triumfech v poháru a Superpoháru. Jedním z hlavních důvodů k neprodloužení končící smlouvy jsou platové podmínky.

Hráčovy statistiky.
Hráčovy statistiky.Livesport

"Půjdeme jinou cestou a musíme se přitom ohlížet i na finance, je potřeba snížit náklady a platy zaměstnanců. Pepemu jsme to vysvětlili a naše rozhodnutí chápe. Dveře FC Porto mu budou navždy otevřené," slíbil Villas-Boas.

Pepe svou kariéru zahajoval v Marítimu, její většinu strávil v Realu Madrid a rok a půl hájil barvy Besiktase. Ve svých 41 letech se dnes večer může stát nejstarším hrajícím účastníkem mistrovství Evropy. Pokud Pepe nastoupí proti Česku, přijde o primát někdejší maďarský brankář Gábor Király (40 let a 86 dní).

Fotbalové přestupy ONLINE