Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boavista řeší krizi v brankovišti: Navrátilec, nebo rekordní mladík? Nepomohl zákaz přestupů

Brankář João Gonçalves se zranil.
Brankář João Gonçalves se zranil.ČTK / imago sportfotodienst / Maciej Rogowski
Boavista ve čtvrtek oznámila, že oba brankáři prvního týmu, João Gonçalves a Luís Pires, utrpěli v úterý vážná zranění. Oba si shodně měli přetrhnout přední zkřížený vaz v koleni. Portugalský klub má navíc kvůli finančním problémům už čtyři přestupová období zakázané transfery, a poradit si tak bude muset s úzkým výběrem hráčů.

Jen několik minut poté, co vyšla najevo vážná zranění brankářů Gonçalvese a Pirese, potvrdila Boavista návrat Brazilce Césara, který s ní po minulé sezoně ukončil spolupráci. Dosud byl ovšem bez práce a portugalský klub ho tak může doplnit na soupisku, protože z pohledu pravidel není novým hráčem. Dvaatřicetiletý gólman podepsal "prodloužení smlouvy" platné na dvě sezony.

César tak už tento čtvrtek trénoval pod vedením trenéra Cristiana Bacciho. O místo v brance bude soupeřit s mladým Tomém Sousou. Pokud by pro utkání s Estrelou de Amadora padla volba na 17letého talentovaného brankáře, stal by se nejmladším mužem mezi třemi tyčemi v historii tamější první ligy. Toto prvenství v současné době drží Rui Patrício.

Jednička týmu Gonçalves se podle informací portugalské redakce Livesport Zpráv zranila během příprav na zápas s Estrelou. O to smolnější je případ Pirese, jenž si poranění kolena přivodil už v prosinci 2023. Po mnohaměsíční pauze si ho následně obnovil hned v den, kdy se vrátil do tréninku.

Tabulka portugalské ligy