Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zubimendi ve španělské reprezentaci skvěle zastoupil Rodriho, chválil ho i trenér De la Fuente

Zubimendi se postaral o jediný gól zápasu.
Zubimendi se postaral o jediný gól zápasu.AFP
Záložník Martín Zubimendi (25) zaskočil ideálně za zraněnou hvězdu Rodriho (28) a jediným gólem zápasu v Murcii rozhodl o vítězství Španělů nad Dány v Lize národů. Úřadující mistři Evropy, kterým právě Rodri v červenci výrazně pomohl v Berlíně ke zlatu, se v sobotu poprvé od šampionátu představili doma a fotbalista Realu Sociedad prvním reprezentačním gólem zařídil vítězství 1:0. Španělé se dostali před Dány do čela skupiny A4.

"V prvním poločase jsme nehráli nijak dobře. Nechali jsme vzadu hodně volného prostoru, který mohli využít a ublížit nám. Ale ve druhé půli jsme to napravili a odvedli skvělou práci," řekl hrdina večera Zubimendi, jenž skóroval v 79. minutě z voleje. Místo Rodriho dostal důvěru poté, co si záložník Manchesteru City na konci září vážně poranil koleno a přijde o celou sezonu.

Španělům chybělo ve třetím kole Ligy národů sedm hráčů ze základní sestavy, která v červencovém finále Eura zdolala Anglii 2:1 a vybojovala pro svou zemi čtvrtý titul. Postrádali třeba i Daniho Olma, Nica Williamse či Daniho Carvajala. Chválu si pětadvacetiletý Zubimendi vysloužil i od trenéra Luise de la Fuenteho.

"Hrál rozvážně, umí dělat správná rozhodnutí. Jeho výkon rostl, stejně jako celého týmu, a ve druhém poločase už jsme všichni předváděli to, čeho jsme schopní," pochvaloval si kouč.

Španělsko – Dánsko 1:0