Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nečekaná porážka českých fotbalistek, v Lize národů nestačily na Bosnu a Hercegovinu

České fotbalistky nečekaně prohrály.
České fotbalistky nečekaně prohrály.Profimedia
České fotbalistky překvapivě prohrály ve třetím utkání Ligy národů v Bosně a Hercegovině 0:1 gólem v 88. minutě. Svěřenkyně trenéra Karla Rady nenavázaly na úvodní dvě výhry nad Slovinskem a Běloruskem a ve skupině B4 klesly na druhé místo o bod za své přemožitelky. Odveta s Bosnou a Hercegovinou je čeká v úterý v Hradci Králové.

Bosna a Hercegovina – Česko 1:0

V první půli si oba týmy vytvořily minimum šancí, v 38. minutě střela Cahynové z vápna skončila nad. Krátce po změně stran Sonntagová těsně přestřelila branku. Na druhé straně gólmanka Lukášová špatně rozehrála, ale chybu vzápětí napravila tím, že pokus Nikoličové z hranice vápna vyrazila nohou. Zápas směřoval k dělbě bodů, jenže v závěru se Ekičová po levé straně dostala do pokutového území a nahrála před branku na zakončující Krajničovou.

"O naší prohře rozhodla jediná situace ze závěru zápasu, kterou jsme nevyřešili dobře. Bylo to také o tom, že my musíme být v takových zápasech produktivnější ve hře dopředu. Ve finální fázi hry musíme být lepší, kvalitnější a právě tam se musíme umět prosadit. Příležitosti na vstřelení gólů jsme měli, jen jsme je nedokázali dotáhnout do konce," řekl Rada pro web Fotbalové asociace ČR.

Aktuální tabulka. (27.10.)
Aktuální tabulka. (27.10.)Livesport

V úterý se jeho tým pokusí vrátit na první místo tabulky, z kterého vede přímá cesta do ligy A. Celky z druhých míst ve skupinách ligy B budou hrát baráž proti týmům ze třetích míst ligy A o účast v nejvyšší soutěži. Poslední týmy přímo sestoupí. Podobně budou probíhat i boje mezi ligami B a C.

Liga národů představuje začátek nového formátu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2025 ve Švýcarsku. Soutěž rozhodne o složení jednotlivých lig před samotnou kvalifikací, jež se odehraje podobným systémem v příštím roce.