Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zafeiris si připsal povedený debut za Řecko. Záložník Slavie byl u výhry nad Finskem

Christos Zafeiris si svou premiéru v řeckém dresu náležitě užil.
Christos Zafeiris si svou premiéru v řeckém dresu náležitě užil.Profimedia
Záložník Slavie Christos Zafeiris (21) si v sobotu odbyl debut v národních barvách Řecka. Rodák z Atén, který má současně i norské občanství, si vysloužil pozvánku do reprezentace díky aktuální formě a první minuty za jihoevropskou zemi zapsal v Lize národů proti Finsku. To evropští šampioni z roku 2004 porazili na domácím stadionu v Pireu 3:0.

Zafeiris se na začátku nové sezony vypracoval do pozice klíčového hráče sešívaných. V aktuálním ročníku české nejvyšší soutěže zasáhl do čtyř zápasů, ve kterých si připsal jednu trefu. Jeden přesný zásah zaznamenal také v boji o Ligu mistrů, kde v klíčovém duelu Slavia v domácím prostředí nakonec nestačila na Lille.

Pražané si tak zahrají na podzim Evropskou ligu a očekává se, že Jindřich Trpišovský bude i nadále využívat formy Zafeirise. Podobně by tomu mohlo být i v řecké reprezentaci, kde si rodák z Atén odbyl debut v sobotu proti Finsku.

Na hrací plochu naskočil jako střídající hráč v 65. minutě, když za stavu 2:0 vystřídal Andrease Bouchalakise. Za jeho přítomnosti na hřišti se skóre měnilo ještě jednou, 11 minut po Zafeirisově příchodu se střelecky prosadil Fotis Ioannidis. Řecko v reprezentační přestávce čeká ještě duel na půdě Irska, kde bude slávistický klenot vyhlížet další porci minut.

Řecko – Finsko 3:0