Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Za Real Madrid hrát může, za národní tým ne. Mbappé ve Francii čelí kritice

Mbappé rozzlobil veřejnost ve své rodné zemi.
Mbappé rozzlobil veřejnost ve své rodné zemi.Leon Kuegeler / Reuters
Francouzský reprezentant Kylian Mbappé (25) ve své zemi čelí kritice. V nadcházejících zápasech Ligy národů proti Izraeli a Belgii (10. a 14. října) bude Les Bleus chybět, nicméně za Real Madrid ve víkendovém střetnutí proti Villarrealu nastoupil.

Útočník Los Blancos si minulý měsíc přivodil svalové zranění a trenér Francie Didier Deschamps ho kvůli tomu nenominoval. Oznámil, že jeho hráči chyběla příprava, protože odehrál příliš málo zápasů.

"Chápu, že jsi zraněný a ve svém klubu nehraješ, a proto jsi nebyl povolán do národního týmu," řekl v pondělí bývalý francouzský reprezentant Maxime Bossis francouzskému sportovnímu deníku L'Equipe. "Ale když v Lize mistrů začínáte jako hráč na lavičce a pak nastoupíte v základní sestavě v ligovém utkání, věci se rozuzlí," dodal.

Statistiky hráče proti Villarrealu.
Statistiky hráče proti Villarrealu.Opta by Stats Perform

Mbappé je ještě více pod drobnohledem, jelikož bývalý hráč PSG je zároveň kapitánem národního týmu. Pásku zdědil po Antoinu Griezmannovi, který minulý týden oznámil konec reprezentační kariéry.

Trenér Deschamps se bude muset obejít také bez obránce Dayota Upamecana, jenž má problémy se stehenním svalem. Hráč Bayernu Mnichov se zranil v neděli v bundesligovém utkání proti Frankfurtu. V sestavě ho nahradí Loic Bade ze Sevilly.

Izrael – Francie (čtvrtek, 20:45)