Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Stones chápe Guardiolovu frustraci z reprezentačních srazů. Zranění je příliš, upozorňuje

Opora Manchesteru City a anglické reprezentace John Stones.
Opora Manchesteru City a anglické reprezentace John Stones.Manchester City FC
Obránce John Stones (30) patří mezi nejlepší stopery v Premier League, přesto čelí v kádru Manchesteru City i anglické reprezentace výběru velké konkurenci. Jak v rozhovoru pro tamní fotbalový svaz prozradil, tlak na výkony vnímá a cítí, že o místo v základní sestavě musí neustále bojovat. Zároveň připustil, že i jeho děsí náročný program a vysoké riziko možného zranění.

Hvězda Manchesteru City připustila, že v posledních týdnech a měsících nemá klidné spaní. Někdejší tvář Evertonu cítí, že každé možné zranění odtrhne hráče od týmu a denního rytmu a po zotavení se vrací do rozjetého vlaku, do kterého není snadné nastoupit.

“Vždy se snažím být tu pro tým. Je jedno, jestli jsem jeho součástí přímo na hřišti, nebo jako psychická podpora z lavičky. Jsou ale chvíle, kdy i vy potřebujete cítit, že jste pro druhou stranu důležití. Měl by vám tento pocit dodat trenér, ze kterého musíte cítit, že s vámi počítá,“ nechal se slyšet anglický obránce.

Nejbližší program Anglie.
Nejbližší program Anglie.Livesport

V anglické reprezentaci měl Stones pod někdejším koučem Garethem Southgatem neotřesitelnou pozici, což však na Etihad Stadium neplatilo. Zajímavostí je, že v posledních měsících hrál třicetiletý obránce více za výbr své země než za Citizens. 

“Snažím se mít pozitivní myšlení. Jsem připravený být kdykoliv k dispozici. Chtěl bych hrát každý zápas, ale respektuji, že o tom sám nerozhoduju. Mohu tomu jít naproti jen svými výkony. Čeká nás dlouhá sezony a na konci si myslím, že se nikdo nebude cítit nevytížený,“ pokračovala tvář Manchesteru City.

Stones se pozastavil i nad náročným programem, který začíná ve větší míře kosit hráče vinou zranění a únavy. “Nedělá to vrásky jen nám hráčům. Stačí se podívat na našeho trenéra Guardiolu, když odcházíme na reprezentační sraz. Z výrazu vidíte, jak přemýšlí, kdo mu zase vypadne ze sestavy. Je frustrovaný z toho, že těch zranění je příliš. Vždycky respektoval, že chceme reprezentovat svou zemi, ale kdyby záleželo jen na něm, tak nás asi raději nepustí,“ uzavřel Stones.

Anglie – Řecko (20:45)