Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparťan Rrahmani pokračuje v kanonádě, Francouzi ve šlágru večera porazili Belgii

Aktualizováno
Albion Rrahmani slaví trefu do sítě Kypru.
Albion Rrahmani slaví trefu do sítě Kypru.Reuters
Útočník pražské Sparty Albion Rrahmani (24) je v ráži. Svým třetím gólem v posledních čtyřech zápasech dnes přispěl v Lize národů k hladké výhře fotbalistů Kosova 4:0 na Kypru. Za vítěze nastoupil také jeho klubový spoluhráč Ermal Krasniqi (26). Prosadil se i liberecký obránce Aziz Kayondo (21) v dresu Ugandy.

Kypr – Kosovo 0:4

Kosovo si ve skupině C2 spravilo náladu po úvodní domácí porážce s Rumunskem (0:3). Zatímco Krasniqi nastoupil v základní sestavě, Rrahmani začal na lavičce. O přestávce nahradil útočníka Vedata Muriqiho z Mallorky, který předtím vstřelil úvodní dvě branky.

Nedávná posila Sparty z Rapidu Bukurešť skórovala už po třech minutách na hřišti. Krasniqi sklepl míč za kyperskou obranu, kde Rrahmani využil nezištnou Rashicovu přihrávku hlavou a zakončil do prázdné branky. Domácí pak inkasovali ještě počtvrté. Pro Rrahmaniho to byla premiérová branka v reprezentaci, za níž dnes nastoupil posedmé.

Izrael – Itálie 1:2

Itálie prodloužila svou sérii neporazitelnosti ve skupinové fázi Lize národů na 14 zápasů. V Budapešti, kde pořádá své domácí zápasy Izrael, měla od začátku útočnou převahu a ve 38. minutě ji zúročil Davide Frattesi, jenž zkušeně poslal Dimarcův centr kolem Gerafiho.

Ten byl bezmocný i po hodině hry. Raspadoriho střelu totiž vyrazil přímo do cesty Moiseho Keana, který tak oslavil svůj návrat do reprezentace po necelém roce gólem. Izrael už jen snížil, vítězové se přiblížili ke třetímu vítězství ve skupině LN za sebou.

Francie – Belgie 2:0

Francie se oklepala z úvodní porážky a po výhře 2:0 nad Belgií zůstala proti tomuto soupeři v soutěžních zápasech neporažena. Díky výsledku zůstala situace ve skupině 2 i nadále otevřená. Kouč Les Bleus Didier Deschamps udělal hned osm změn oproti pátečnímu hororovému představní s Itálií. V Lyonu se sice jeho tým rozjížděl pomalu, postupem času ovšem začal získávat převahu. 

A po půlhodině hry se uklidnil vedoucím gólem. Střelu Ousmana Dembélého vyrazil Koen Casteels jen k dobíhajícímu Randalovi Kolo Muanimu, jenž bez větších problémů rozveselil zaplněné ochozy. Podruhé je potěšila pohledné souhra N'Golo Kantého s Dembélém, po níž se druhý jmenovaný uvolnil z pravého křídla a přes Casteelse zamířil do horního rohu.

V Africe se hraje o postup na kontinentální šampionát a velmi dobře si v něm zatím počíná Uganda. Po remíze na hřišti Jihoafrické republiky si nyní poradila s Konžskou republikou 2:0. Za třemi body ji nasměroval Kayondo, který v 21. minutě otevřel skóre.

Z těsné výhry 1:0 se radoval při debutu za Senegal slávista Malick Diouf. V Burundi přišel na hřiště ve druhé minutě nastavení a ještě se stihl zapsat do statistik žlutou kartou.

Ostatní zápasy se hrají od 20:45.