Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Španělsko jen remizovalo v Lize národů se Srbskem, San Marino slaví úplně první vítězství

Španělé v úvodním utkání nedali ani gól.
Španělé v úvodním utkání nedali ani gól.Profimedia
Španělští fotbalisté vykročili k obhajobě triumfu v Lize národů bezbrankovou remízou v Srbsku. Portugalec Ronaldo (39) při výhře nad Chorvatskem 2:1 znovu přepisoval rekordy. Poláci vyhráli ve Skotsku 3:2 díky penaltě v nastavení a Dánové zdolali Švýcarsko 2:0, poté co hosté dohrávali bez dvou vyloučených hráčů. San Marino porazilo Lichtenštejnsko 1:0 a slaví vítězství po 20 letech a 140 odehraných zápasech.

Srbsko – Španělsko 0:0

Španělé na cestě k evropskému zlatu vyhráli devět zápasů v řadě, v Bělehradě ale cestu do sítě nenašli. Z týmu mistrů Evropy chyběli kvůli zranění brankář Simón, záložník Rodri i kapitán Morata, jehož v útoku nahradil Pérez, který hrál na Euru jen třináct minut. Střelec vítězné branky z finále proti Anglii Oyarzabal začal jen na lavičce, ale ani když ho Luis de la Fuente poslal na hřiště, bezbrankovou rovnováhu to nezměnilo. V domácím týmu odehrál celý zápas sparťan Birmančevič.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

San Marino – Lichtenštejnsko 1:0

San Marino zažilo nejúžasnější večer své fotbalové historie, když díky gólu Nicka Sensoliho porazilo Lichtenštejnsko a poprvé v historii zvítězilo v mezinárodní fotbalové soutěži. Ukončilo tak dvacetiletou sérii 140 zápasů bez vítězství.

Dánsko – Švýcarsko 2:0

Po neúspěšném Euru domácí zatím nenašli nového trenéra, mužstvo prozatím vedl asistent Lars Knudsen a měl šťastnou ruku, když osm minut před koncem poslal na trávník debutujícího Dorgua. Devatenáctiletý nováček z Lecce už za minutu vstřelil vítězný gól. Hosté hráli od 50. minuty bez vyloučeného Elvediho. V závěru dostal červenou kartu i kapitán hostů Xhaka a dortmundský brankář Kobel, nástupce Sommera, který se po 94 zápasech vzdal reprezentace, inkasoval podruhé.

Skotsko – Polsko 2:3

Poláci nad Skotskem nevyhráli v šesti zápasech od roku 1980, ale tentokrát začali v Glasgow skvěle. V osmé minutě napřáhl Sebastian Szymaňski z dvaceti metrů a zamířil přesně k tyči. Krátce nato dopravil do sítě na druhé straně míč McTominay, ale videorozhodčí odhalil, že si nová posila Neapole pomohla rukou. Naopak ještě do přestávky přidal Lewandowski z penalty druhý gól. Po změně stran Skotové dokázali vyrovnat, ale v sedmé minutě nastavení je zlomila druhá penalta.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Estonsko – Slovensko 0:1

Slováci ve skupině C1 zvítězili v Estonsku 1:0, jediný gól vstřelil Suslov z Verony. Ze čtveřice hráčů z české ligy byl v základní sestavě jen Haraslín, Rigo přišel až v závěru. Tupta byl na lavičce a Schranze vyřadily problémy s kolenem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ronaldo zásahem číslo 900 pomohl porazit Chorvatsko

Další výsledky Ligy národů