Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldův gólový milník. Rekordním zásahem číslo 900 pomohl Portugalsku porazit Chorvatsko

Ronaldo už nastřílel pořádnou porci branek...
Ronaldo už nastřílel pořádnou porci branek...Profimedia
Portugalec Cristiano Ronaldo (39) je prvním fotbalistou, který v zápasech za klub a reprezentaci vstřelil 900 branek. Jubilejní gól dal ve čtvrtečním utkání Ligy národů v Lisabonu do sítě Chorvatska. Pro ostříleného útočníka to byl 131. gólový zápis v reprezentačním dresu, což je také vylepšení jeho rekordu. Portugalsko nakonec vyhrálo 2:1.

Portugalsko – Chorvatsko 2:1

Statistici spočítali, že 450 gólů vstřelil Ronaldo za Real Madrid, 145 za Manchester United, 101 za Juventus Turín, 68 za současný klub Al Nassr a pět za Sporting Lisabon, kde jeho kariéra začínala. Na evropském šampionátu cestu do sítě nenašel, ale dnes dokázal, že svá čísla může ještě vylepšit.

Podle Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) je na druhém místě jeho věčný rival Argentinec Lionel Messi s 838 góly. Třetí Brazilec Pelé má na kontě 762 branek. Za Brazilcem Romáriem a Maďarem Ferencem Puskásem pak na šestém místě figuruje Josef Bican, jemuž započítali 722 gólů. Podle některých zdrojů má ale Bican na kontě více než 950 branek.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Portugalci se před utkáním v Lisabonu slavnostně rozloučili s Pepem, který na Euru uzavřel reprezentační kariéru čítající 141 mezistátních zápasů. Ale devětatřicetiletý Ronaldo v sestavě nemohl chybět a 21 let od premiéry v portugalském dresu si připsal rekordní 213. zápas a po Mendesově centru také 131. reprezentační gól. Ukončil pětizápasový střelecký půst.

Už před ním Dalot šikovně prostrčil míč mezi nohama brankáře Livakoviče. Pro obránce Manchesteru United to byl teprve třetí gól v reprezentaci, dva předchozí dal před dvěma lety při portugalské výhře v Praze 4:0. I tentokrát se zapsal mezi střelce dvakrát, podruhé ale do vlastní sítě. V týmu hostů nastoupil s kapitánskou páskou další veterán Modrič, který oslaví 39. narozeniny v pondělí, a i s ním trenér Dalič počítá pro mistrovství světa.

Výsledky Ligy národů