Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo vystřelil Portugalsku výhru v Lize národů, Španělsku stačila jediná branka

Aktualizováno
Ronaldo vstřelil vítězný gól.
Ronaldo vstřelil vítězný gól.Sergei Gapon/AFP
Fotbalista Cristiano Ronaldo (39) přispěl svým 133. gólem v mezistátních zápasech k výhře Portugalska 3:1 v Polsku v utkání skupiny A1 Ligy národů. Hvězda zatím skórovala v každém ze tří kol. Vítězové první edice soutěže ze sezony 2018/19 zůstali v elitní lize posledním týmem s plným počtem bodů. Sparťan Ermal Krasniqi (26) vstřelil vítězný gól Kosova při výhře 2:1 v Litvě.

Chorvatsko – Skotsko 2:1

Ve skupině A1 zůstává Skotsko bez bodu. V Chorvatsku se sice ujalo vedení, domácí ale skóre otočili. O vítěznou trefu se postaral Andrej Kramarič, který teď má bilanci 99 mezistátních zápasů a 30 gólů. Chorvaty s kapitánskou páskou znovu vedl Luka Modrič hrající 181. utkání za reprezentaci.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Polsko – Portugalsko 1:3

Ve Varšavě se diváci rozhodně nenudili. Oba týmy se tlačily dopředu od prvních minut a v 10. minutě poslal míč do břevna Ronaldo. Prvního gólu se hosté dočkali ve 26. minutě z protiútoku. Bruno Fernandes skvěle zapracoval na hranici pokutového území, přiťukl míč Bernardu Silvovi a ten otevřel skóre krásnou ranou z voleje.

Za dalších 10 minut bylo hostům ještě veseleji. Rafael Leao ukázal skvělou individuální práci na levém křídle, ale svou ranou trefil pouze tyč. Zkušený Ronaldo ovšem prokázal výborný cit pro výběr místa a odražený míč doklepl do sítě. Ještě do poločasu mohlo být rozhodnuto úplně. Ronaldo se dostal znovu do palebné pozice, místo střely si ale chytře počkal na dobíhajícího Fernandese, ten však míč trestuhodně poslal vedle brány.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

Ve druhém poločase ukázalo Polsko výrazně zlepšený výkon. Na hranici závěrečné čtvrthodinky se dostalo zpět do hry o body, když Zielinski dobře zpracoval míč a pohotovou střelou jej poslal za záda Diega Costy. V závěru se domácí dostali do varu a portugalská obrana se začínala potit, veškeré snahy však utnul vlastní gól Jana Bednareka, který si pár minut před koncem srazil přihrávku Nuna Mendese do své branky.

Portugalsko zůstává v Lize národů nadále stoprocentní a velmi jistě kráčí za postupem.

Španělsko – Dánsko 1:0

Španělé prodloužili svou sérii neporazitelnosti na 13 zápasů. Hrdinou utkání se stal Martín Zubimendi, který jedinou přesnou trefou rozhodl o vítězství úřadujících mistrů Evropy. Španělé potvrdili, že se jim proti severskému soupeři daří, s Dánskem totiž neprohráli už 30 let.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Další výsledky