Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Reprezentaci bude kvůli zranění scházet Jurásek, Hašek ho v nominaci nahradil Kušejem

Vasil Kušej bude mít další možnost obléct národní dres.
Vasil Kušej bude mít další možnost obléct národní dres.Profimedia
Trenér Ivan Hašek (60) musel na srazu české fotbalové reprezentace před úvodními zápasy nového ročníku Ligy národů v Gruzii a s Ukrajinou udělat jednu změnu v nominaci. Z kádru vypadl kvůli zranění ofenzivní univerzál Matěj Jurásek (21) z pražské Slavie, kterého nahradil mladoboleslavský Vasil Kušej (24). Národní tým o tom informoval na tiskové konferenci v Praze

Jurásek startoval v červnu na mistrovství Evropy v Německu. Jednadvacetiletý křídelník má v reprezentačním áčku zatím na kontě čtyři starty a jeden gól. V neděli nastoupil za Slavii ve vítězném ligovém zápase proti Pardubicím, v základní sestavě odehrál 45 minut a po poločase ho vystřídal Ivan Schranz.

"Matěj není úplně zdravý. Na tréninku dopadl v plném běhu na rameno. Chtěl hrát a cítí se zdravý, ale za mě mu chybí letní příprava," řekl po zápase slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Kušej se do národního A-mužstva dostal podruhé, na kontě má zatím jeden start z loňského listopadu v závěrečním utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Moldavsku. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní univerzál se po slabším jaru znovu dostal do formy a pomohl Mladé Boleslavi k postupu do hlavní fáze Konferenční ligy.

Trenér Hašek sleduje i olomouckého útočníka Jana Klimenta, který v neděli dal dva góly při remíze 2:2 s Baníkem Ostrava a se sedmi brankami vede v ligové sezoně tabulku kanonýrů.

"Honza Kliment je jeden z hráčů, které národní tým určitě sleduje. Vidí, jak se mu daří. Ale myslím, že vzhledem k pozici, že vypadl Matěj Jurásek, se více nabízel Vasil Kušej," uvedl nový generální sportovní manažer reprezentace Tomáš Hübschman.

Program české reprezentace.
Program české reprezentace.Livesport

Český tým nastoupí k prvním zápasům od nevydařeného Eura v Německu, kde neprošel ze skupiny. Reprezentanti si v sobotu v Tbilisi zopakují souboj s Gruzií, s níž na šampionátu remizovali 1:1. O tři dny později pak přivítají Ukrajinu v pražském Edenu.

Tým se v poledne sešel v Praze, kde se bude chystat až do čtvrtka, kdy odletí do Tbilisi. Z třiadvacetičlenného kádru chyběl pouze obránce Ladislav Krejčí, který se připojí během pondělí. V mužstvu jsou tři nováčci gólmani Jakub Markovič s Adamem Zadražilem a bek Matěj Ryneš.

Program Ligy národů