Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rebrov i přes prohru v Praze zůstává trenérem Ukrajiny. Hlavním cílem je MS, řekl Ševčenko

Serhij Rebrov zůstává trenérem ukrajinské reprezentace.
Serhij Rebrov zůstává trenérem ukrajinské reprezentace.Profimedia
Trenér ukrajinské fotbalové reprezentace Serhij Rebrov (50) má dál důvěru šéfa národního svazu Andrije Ševčenka. Někdejší slavný kanonýr a držitel Zlatého míče za rok 2004 to uvedl po úterní porážce 2:3 s českou reprezentací v pražském Edenu. Ukrajinský tým prohrál i druhý zápas v novém ročníku Ligy národů, do které vstoupil prohrou 1:2 s Albánií v Praze na Letné.

Česko – Ukrajina 3:2

"Cíl, který jsme národnímu týmu stanovili, je postup na mistrovství světa v roce 2026. To je pro nás hlavní a důležitý cíl. Máme plnou důvěru v hlavního trenéra Sergeje Rebrova a jeho tým. Budeme pracovat na dosažení tohoto snu," citoval Ševčenka ukrajinský server Sport. Ukrajinci dosud hráli na světovém šampionátu jen v roce 2006.

Záložník Arsenalu Oleksandr Zinčenko uvedl, že si celý ukrajinský tým zaslouží kritiku. "Všichni z toho musíme vyvodit závěry, každý sám i jako tým. Ale chtěl bych požádat fanoušky a experty, aby vinu na nikoho nesvalovali. Na trenéra nebo někoho jiného. Jsme to my všichni - tým, trenéři, hráči - co nastupujeme a snažíme se uspět. Proto společně jako tým vyhráváme i prohráváme," řekl Zinčenko v televizním rozhovoru.