Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nagelsmann žádá delší pauzy po vzoru NBA. Zápasů bude přibývat, musíme najít zdravou míru, říká

Německo se v pátek večer utká s Bosnou a Hercegovinou.
Německo se v pátek večer utká s Bosnou a Hercegovinou.ČTK / DPA / Christian Charisius
Julian Nagelsmann (37) si nestěžuje, ale hledá řešení. Přestože všudypřítomná zranění svých hráčů na extrémní vytížení nesvádí, fotbalovou přetíženost neignoruje. Stále nabitějším programem je německý reprezentační kouč znepokojen a navrhuje delší přestávky na odpočinek po vzoru severoamerického basketbalu.

"V NBA odehrají 80-85 zápasů a k tomu zvládnou pár tisíc mil na cestách," vysvětlil Nagelsmann. "Mají ale zároveň dlouhé pauzy. Ty my nemáme. Máme přípravné zápasy, Ligy národů, Mistrovství světa klubů a mezitím i ligu. Hráči si neodpočinou. Pak přichází mistrovství světa a znovu žádná pauza," řekl německý kouč.

Nejbližší plán německé reprezentace.
Nejbližší plán německé reprezentace.Livesport

Přesto reprezentační trenér zdůraznil, že je třeba každé zranění posuzovat individuálně. "Nelze házet všechna zranění do jednoho pytle," zdůraznil. "Například zranění Niclase Füllkruga nebo problém s kotníkem Davida Rauma a problémy se zády Benjamina Henrichse nesouvisí přímo s přetížením," prohlásil.

"Musíme najít zdravou míru, zápasů bude jen přibývat," přiznává Nagelsmann a vyzývá k debatě. "Je na čase mluvit o organizaci pauz."

Bosna a Hercegovina – Německo (20:45)